C

Chiftelute vegane din sfecla rosie

Saptamana trecuta am facut niste chiftelute vegane din sfecla rosie ce au avut mare succes.

Noi iubim sfecla rosie, iar borsul de sfecla este unul dintre preferatele nostre in materie de borsuri/ciorbe. La fel si salatele cu sfecla, atat fiarta cat si cruda fac parte din meniul nostru de sezon rece.

 chiftelute vegane din sfecla rosie

Cred ca prima oara am mancat niste burgeri vegani cu chifteaua din sfecla la Cuib in Iasi. Reteta lor continea si arpacas, dar eu m-am rezumat la ce aveam la dispozitie in momentul ala.

Foarte bune au iesit asa ca va invit sa le pregatiti si voi.

Preparare pas cu pas chiftelute vegane din sfecla rosie


Ingrediente:

  • 350g sfecla rosie
  • 3 linguri seminte de in + 6 linguri de apa
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura fulgi de ovaz moi
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 4 linguri susan

Mod de preparare:

Pentru reteta asta am folosit doua sfecle rosii de dimensiuni medii. Se poate folosi si sfecla cruda, dar eu am preferat sa o fierb cca. 5-7 minute. Timpul de fierbere se calculeaza din momentul in care incepe apa sa fiarba.

Dupa racire, sfecla se cojeste si se da pe o razatoare cu gauri mici.
Semintele de in se rasnesc intr-o masina de cafea sau se strivesc in mojar. Dupa ce am obtinut o faina de in turnam apa si amestecam. Se formeaza un fel de pasta ce are rol de inlocuitor pentru ou, adica de liant al compozitiei.

Intr-un bol amestecam sfecla rosie data pe razatoare, semintele de in, cateii de usturoi pasati putin mai grosier decat  pentru mujdei, fulgii moi de ovaz si condimentele.

Semintele de susan se pun intr-un bol mic. Eu am folosit atat susan alb cat si negru pentru un efect vizual placut.

Cu mana usor uda modelam aceste chiftelute din sfecla rosie si le tavalim prin mixul de susan. Ele se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Recomand sa ungeti hartia de copt cu putin ulei. (eu nu am facut-o si chiftelutele s-au prins putin de hartie).

 chiftelute vegane din sfecla rosie

De asemenea chiftelutele se ung cu ulei pe partea superioara cu o pensula.
Coacerea se face in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca.40 de minute.
Ele trebuie sa ramana moi in interior.

 chiftelute vegane din sfecla rosie

Se scot usor cu o paleta sau un cutit.
Le putem servi alaturi de orice garnitura sau chiar cu un sos.

Spor la gatit!

5/5 (1 Review)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *