Aceasta rulada de clatite cu crema si fructe este un desert de exceptie. Ceva simplu, dar atat de fain ca aspect si gust. Din punctul meu de vedere se poate “lua la tranta” cu alte deserturi sofisticate.
Ideea e ca trebuie sa facem clatite clasice, dar si clatite cu cacao ce contribuie la aspectul vizual si la gust.

Preparare pas cu pas rulada de clatite cu crema si fructe
Ingrediente:
- 4 oua
- 200g faina alba Sapte Spice
- 400ml lapte
- 20 ml ulei
- 1 lingura mare cacao
- 50 ml apa minerala
- 1 strop vanilie
- 1 strop sare
Ingrediente umplutura:
- 500ml smantana peste 30% grasime (fermentata preferabil) sau mascarpone
- 2 linguri nutella
- 1 lingurita intaritor pentru frisca
- 4-5 linguri de magiun de prune
- 6-8 capsuni mari
Mod de preparare:
Amestecati ouale cu sarea cu ajutorul unui tel. Adaugati faina si laptele alternandu-le intre ele pana ce se formeaza aluatul de clatite. Nu uitati de ulei si vanilie apoi dati aluatul la rece pentru 30 de minute.
Impartiti apoi aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti mai adaugati cacaoa si apa minerala si amestecati cu telul. Telul ne ajuta sa nu ramana cocoloase.
Din aceste compozitii facem sase clatite clasice si sase clatite cu cacao. Clatitele se fac in tigaie pentru clatite sau in alte tigai cu fundul plat si de buna calitate.


Mixati smantana pentru frisca pana se intareste, apoi incorporati nutella si adaugati intaritorul de frisca. Trebuie sa iasa o crema densa ce sta bine pe paletele mixerului. Ar merge foarte bine si mascarpone in loc de smantana. Asadar puteti alege.
Taiati capsunile cubulete si pregatiti un magiun. Eu am ales o varianta de magiun fara zahar.
Pentru a monta rulada intindeti pe blatul de lucru o folie alimentara. Va trebui sa asezam in primul strat sase clatite usor suprapuse pe margini. Alternam si culorile pentru un aspect interesant.


Pe primul strat puneti doua treimi din crema cu nutella si presarati capsunile. Ungeti clatitele cu magiun. Adaugati al doilea strat de clatite dupa acelasi principiu, doar ca acum schimbati ordinea culorilor. Peste acest strat adaugati si restul de crema ramas, chiar daca nu acopera in totalitate acest strat.
Incepeti sa rulati in asa fel incat rulada sa nu fie prea lejera. Rulada formata si invelita in folie (in cea pe care am montat) se da la rece macar pentru o ora.


Presarati cacao deasupra cu ajutorul unei site si decorati cu capsuni proaspete. Ar merge chiar si cu ciocolata topita deasupra. Poate incerc asa data viitoare.
Tatiati rulada cu un cutit bine ascutit in felii de cca 3cm.
Este o bunatate si sunt convinsa ca va placea multora.
Pentru inspiratie las si o alta reteta de rulada de clatite cu ciocolata si zmeura.
Spor la prajiturit!