P

Prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata

blank

O prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata poate bucura pe oricine. Gustul verii, pufosenia aluatului, culoarea placuta te imbie sa musti din ea.
De fapt prajitura asta a aparut pentru ca avem fructe ce nu se mancau si niste fulgi de ciocolata uitati. Am putea spune ca seamana cu un pandispan cu fructe la textura.

Asa s-a facut o reciclare rapida si un desert pentru doua zile.

Prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata

Preparare pas cu pas prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 50ml ulei de masline
  • 150g faina
  • 1 lingura gris
  • 4 caise
  • 5 prune
  • un bol mic cu mure
  • 50g fulgi de ciocola
  • 1 lingurita praf de copt (5g)
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:
Fructele de spala, se sterg si apoi se taie in bucati. Murele se lasa intregi.

blank

Aprindeti cuptorul la 180 grade Celsius si se pregatiti o tava cu dimensiuni de cca.20/30 cm. Tava se tapreteaza cu hartie de copt sau se unge cu ulei.
Spargeti ouale intr-un bol mai inalt, adaugati putina sare si incepeti sa mixati. Adaugati zaharul si mixati pana ce compozitia creste in volum si capata o culoare albicioasa.
Turnati uleiul cate putin in timp ce mixati.
La final incorporati faina in 2-3 reprize, praful de copt, grisul si lamaia rasa amestecand cu o spatula si cu miscari largi de jos in sus. Turnati compozitia obtinuta in tava pregatita.

blank
Prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata


Peste aceasta compozitie puneti bucatile de fructe si fulgii de ciocolata. Eu am folosit fulgi de ciocolata neagra si alba.
Coaceti prajitura cca. 40 de minute la 180 grade Celsius in cuptorul preincalzit. Este util si testul cu scobitoarea deoarece exista riscul ca centrul prajiturii sa ramana usor necopt.
Dupa coacere lasati prajitura sa se racoreasca apoi transferati-o pe un tocator. Rasturnati-o astfel incat partea usor rumenita de la suprafata sa fie acum in partea de jos.

Prajitura cu fructe si fulgi de ciocolata

Taiati in bucati si bucurati-va de gustul verii.
Pentru inspiratie va las si reteta de prajitura cu aluat sfaramicios si prune.

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *