S

Supa crema de morcovi cu chimen si ghimbir

supa crema de morcovi5

 

Zilele astea Oana de la Savori Urbane m-a provocat ca, impreuna cu alti bloggeri culinari sa gatim cu produse Edenia. Primul meu gand a fost supa crema de morcovi cu ghimbir si chimen, supa ce m-a cucerit asta vara la Castelul Miclauseni.

Tinand cont ca legumele de la Edenia sunt congelate imediat dupa recoltare la – 40g Celsius, asta inseamna ca-si pastreaza aproape in intregime nutrientii. Deci supa noastra va fi gustoasa iar culoarea absolut apetisanta. Reteta am incercat sa o reproduc din memoria gustativa si sper ca am si reusit. Alte retete ale bloggerilor implicati in aceasta campanie le puteti gasi intr-o colectie numita vitrina cu idei sau cautand pe Facebook cu hastag #vitrinacuidei.

Supa se prepara relativ repede si mi se pare foarte potrivita pentru sezonul rece . Eu am trecut-o deja la favorite.

 

supa crema de morcovi 1

 

Ingrediente:

  • 2 pungi de morcov congelat de 450g Edenia
  • 1200ml stok de legume sau apa
  • 1 ceapa
  • o bucata ghimbir (cam 2cm)
  • 3 linguri ulei (unt)
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • crutoane pentru servire

Mod de preparare:

Stokul de legume se pune la fiert cu sare si atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga morcovii congelati .

Ceapa se caleste usor in ulei impreuna cu ghimbirul taiat bucatele .

Chimenul se trage la tigaie (fara ulei) doar cat sa-i potenteze gustul, apoi se macina intr-un mojar.

Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga ceapa calita cu ghimbirul si chimenul macinat. Se fierb impreuna pana cand compozitia este gata. Atunci e momentul sa ne folosim de un blender vertical si sa mixam compozitia.

Potrivim de sare si supa crema de morcovi este gata. Putem decora cu cateva seminte de chimen.

 

supa crema de morcovi 3

 

Gustul este unic, usor dulce, usor picant si putin aromat. Intr-o simpla supa crema se regasesc atatea stari si surprize pentru papilele gustative.

Supa crema de morcov , ghimbir si chimen se serveste fierbinte impreuna cu crutoane.

Pofta buna!

supa crema de morcovi4

 

    1. Dana says:

      Stokul de legume este o supa concentrata de legume. Adica se fierb mai multe legume la foc mic timp indelungat, dupa care se strecoara zeama.
      Asta e stokul si se foloseste la diferite retete: supe crema, mancaruri din orez sau legume.
      Se poate folosi si apa in loc de stok.

  1. COSEREA SORIN says:

    Acum am oprit focul, astept si crutoanele care le fac la cuptor, cu ulei de masline ,sare si praf de usturoi, supa este foarte gustoasa, numai buna pentru sezonul rece- legume, ghimbir, chimen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *