Aseara mi se facuse o pofta nebuna de gris cu lapte, cred ca nu am facut desertul asta de vreo 2 ani. In copilarie mama ne facea destul de des, asta pentru ca nu existau atatea variante ca acum.
Este foarte simplu si cred ca majoritatea stiti cum se face. Pentru incepatori postez insa reteta.
Ingrediente pentru 4 portii :
– 500ml lapte
– 100g gris
– 2-3 linguri de zahar
– jumatate de pastaie de vanilie sau un pliculet zahar vanilat
– un strop sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu fund dublu se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, sarea si vanilia din pastaie. Cand incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel. (focul sta la mic). Grisul nu are nevoie de timp prea lung de fierbere. Adica atunci cand s-a terminat de incorporat grisul, treaba e gata.
Daca va place grisul cu lapte ceva mai moale reduceti cantitatea de gris.
Grisul fiert se pune in boluri. Deasupra se toarna dulceata sau sirop de fructe. Noi l-am servit cu dulceata de trandafiri…o minunatie.
In curand voi relua desertul , de data asta cu sirop de coacaze.
Asa-i ca uneori un desert simplu e binevenit?