A venit in sfarsit primavera si asta ma bucura mult. Una din primele ei minuni sunt florile de tot felul. Putina lume stie ca multe flori sunt comestibile, asta in cazul in care nu s-au folosit substante chimice la cresterea lor. Unele dintre ele le putem glasa si astfel obtinem decoratiuni de mare efect.
Dintre florile comestibile mentionam: violete, toporasi, panselute, trandafiri, levantica, papadia, hibiscus, condurasi, flori de salcam, flori de dovlecel si castraveti etc.
Ideea de a glasa flori a venit atunci cand am cautat sa cumpar si nu am gasit.
Multumesc Simona de la http://alison-trials.blogspot.ro/ pt linkurile trimise.
Totul e simplu.
Eu am folosit toporasi, dar se pot folosi orice flori din cele enumerate. Florile culese se pun intr-o sita si se trec rapid printr-un jet de apa gen dus, nu foarte puternic. Se scutura sita bine pana se elimina apa. Toporasii se vor intinde pe servetele de hartie pentru a absorbi apa.
Batem un albus de oua pana se face spuma. Pregatim un bol cu zahar tos si o tava acoperita cu hartie de copt.
Incepe marea migaleala. Luam fiecare floare o inmuiem in albus (scuturand surplusul) apoi o trecem prin zahar. Florile astfel pregatite se aseaza pe tava.
Ele vor sta la temperatura camerei pana se usuca. Apoi se pun intr-un recipient ce se inchide ermetic si se pastreaza la rece. Inainte de a le pune in recipient taiem coditele.
Am citit ca se pastreaza cateva luni dar inca nu pot confirma.
Cu siguranta de Paste voi face un tort primavaratec. Vreau sa glasez neaparat si alte flori.
Sper ca v-am incitat si va apucati si voi de glasat!
abia asteptam postarea asta ;)) muream de curiozitate de cum se face 🙂 pupici si spor!
Ce tare, super idee. Nu stiam ca se poate face si acasa asa ceva:)
Abia asteptam tortul cu minatiile astea!te pupam Dana
SUPER!
De abia astept sa fac si eu. Acum ramane sa gasesc floricelele:)
Foarte tare! Gata, urmatoarea iesire in natura o vom avea la toporasi.
Si eu am confiat toporasi,abia astept sa-i folosesc!Pupici
Arata bine toporasii tai. Ai mei, intr-o prima faza, aratau ca niste muste de-abia iesite din lapte. :)))
Acum arata nitel mai bine. Dar am muncit 2-3 ore pentru un fund de pahar de toporasi glasati. Poate e mai simplu cu albus, totusi, decat cu sirop de zahar.
Oricum, plimbarea in padure merita facuta.
Pupici!
Anul trecut am vazut si eu la tv cum se glaseaza si urmeza sa le fac… ma bucur ca am mai gasit pe cineva sa le pregatesaca, sa impartasim impresii!
La ce pot fi folosite aceste flori zaharisite?
Florile glasate se folosesc la decorat torturi precum si alte deserturi. Ele aduc un plus de culoare dar dau si o nota inedita preparatului.
Suuper! Chiar toporasi am incercat si eu saptamana trecuta 😉 dar oare nu se fac mai frumosi cu zahar pudra in loc de zahar tos? Incerc data viitoare 🙂
Eu zic sa incerci si cu zahar pudra si sa ne trimiti si noua o poza :).
S-ar putea sa aiba un aspect mai fin .