toporasi3

A venit in sfarsit primavera si asta ma bucura mult. Una din primele ei minuni sunt florile de tot felul. Putina lume stie ca multe flori sunt comestibile, asta in cazul in care nu s-au folosit substante chimice la cresterea lor. Unele dintre ele le putem glasa si astfel obtinem decoratiuni de mare efect.

Dintre florile comestibile mentionam: violete, toporasi, panselute, trandafiri, levantica, papadia, hibiscus, condurasi, flori de salcam, flori de dovlecel si castraveti etc.

Ideea de a glasa flori a venit atunci cand am cautat sa cumpar si nu am gasit.

Multumesc Simona de la  http://alison-trials.blogspot.ro/ pt linkurile trimise.

Totul e simplu.

Eu am folosit toporasi, dar se pot folosi orice flori din cele enumerate. Florile culese se pun intr-o sita si se trec rapid printr-un jet de apa gen dus, nu foarte puternic. Se scutura sita bine pana se elimina apa. Toporasii se vor intinde pe servetele de hartie pentru a absorbi apa.

 

Toporasi

 

Batem un albus de oua pana se face spuma. Pregatim un bol cu zahar tos si  o tava acoperita cu hartie de copt.

 

Toporasi2

 

Incepe marea migaleala. Luam fiecare floare o inmuiem in albus (scuturand surplusul) apoi o trecem prin zahar. Florile astfel pregatite se aseaza pe tava.

 

Toporasi glasati2

 

Ele vor sta la temperatura camerei pana se usuca.  Apoi se pun intr-un recipient ce se inchide ermetic si se pastreaza la rece. Inainte de a le pune in recipient taiem coditele.

 

toporasi glasati5

 

Am citit ca se pastreaza cateva luni dar inca nu pot confirma.

Cu siguranta de Paste voi face un tort primavaratec. Vreau sa glasez neaparat si alte flori.

 

Sper ca v-am incitat si va apucati si voi de glasat!

CategoriesFără categorie
  1. blank
    Rita says:

    Arata bine toporasii tai. Ai mei, intr-o prima faza, aratau ca niste muste de-abia iesite din lapte. :)))
    Acum arata nitel mai bine. Dar am muncit 2-3 ore pentru un fund de pahar de toporasi glasati. Poate e mai simplu cu albus, totusi, decat cu sirop de zahar.
    Oricum, plimbarea in padure merita facuta.
    Pupici!

  2. blank
    laura says:

    Suuper! Chiar toporasi am incercat si eu saptamana trecuta 😉 dar oare nu se fac mai frumosi cu zahar pudra in loc de zahar tos? Incerc data viitoare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *