Rulada de piept de pui este un fel de mancare, deloc complicat si de mare efect. Azi am incercat o combinatie pornind de la niste galbiori ce ma asteptau cuminti in congelator. Ce a iesit vedeti aici. Eu ma declar tare multumita.
Ingrediente:
– 1 piept de pui
– 1 morcov
– 6 fire de usturoi verde
– 200g galbiori
– sare, piper
– 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in doua, se spala si se sterge cu prosop de hartie. Cele doua bucati se bat binisor pana se niveleaza carnea. Ca sa fie mai simplu la batut punem peste carne niste folie alimentara.
Avem astfel doua foi de carne ce vor fi umplute. Ele vor sarate si piperate .
Pe fiecare dintre ele punem betigase de morcov, fire de usturoi si galbiori. Cu rabdare se ruleaza carnea si se leaga cu ata de bucatarie. Pe laterale se rulada se prinde cu cate o scobitoare. Iarasi presaram sare si piper deasupra , asta pentru a evita gustul fad al carnii. Stropim cu ulei si dam tava la cuptor.
Cuptorul va fi preincalzit la 200grade Celsius! Lasam aceasta temperature 10 minute , apoi scadem la 180 si mai lasam vreo 15-20 minute. Rulada trebuie sa fie usor rumenita (nu uscata) iar in interior facuta. Pentru asta incercam cu o scobitoare.
Cand este gata scoatem tava si lasam usor sa se racoreasca.
Aceasta rulada o putem servi calda, la fel principal. Noi am servit-o alaturi de un cous-cous cu galbiori, taiata in felii groase de un deget.
De asemenea o putem servi ca aperitiv, variant rece. Feliile de rulada asezate pe rondele de paine de secara s-au potrivit de minune.
Pofta buna!
Galbiorii sunt ciupercile mele preferate. Asa ca rulada ta intra automat in categoria preferatelor. Arata foarte bine. Pupic!
arata tare bine~!!!
Arata fantastic rulada ta! Sunt o mare iubitoare de ciuperci si de pui asa ca fur o portie. 😉