Uneori un chec aperitiv cu piept de pui si legume sau alte combinatii preferate te poate scoate din impas. Este genul ala de preparat pe care il faci si stii ca tine de foame.
Bineinteles ca in acest chec sarat poti pune ce ai prin frigider si poate fi asezonat cu condimentele dorite. Eu l-am gandit in mod special pentru piept de pui, deoarece variantele cu sunca nu ma prea tenteaza. In schimb, am vazut o reteta faina cu branza de capra si rosii uscate la Diva in bucatarie.
Asadar sper ca reteta asta sa intre pe lista voastra preferata de aperitive.
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui
- 1 gogosar mediu
- 10 masline
- 3 linguri mazare (congelata sau proaspata)
- 3 oua mari
- 75 ml ulei
- 1 lingura parmezan ras
- 200g iaurt gras
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare chec aperitiv cu piept de pui si legume:
Se pregateste o tava de chec de dimensiune medie. Aceasta se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.
Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius.
Pieptul de pui se taie in cubulete si se prajeste fara ulei intr-o tigaie ce permite acest lucru. Se amesteca mereu pana se rumeneste usor.
Gogosarul se taie cubulete, iar maslinele se taie in doua-trei bucati. Eu am folosit masline Kalamata, dar cu siguranta merg si cele verzi sau negre.
Ouale se mixeaza cu sarea pana se fac spuma. Apoi se adauga uleiul cate putin amestecand mereu. In aceasta compozitie se adauga iaurtul gras, piperul, faina si praful de copt.
La sfarsit se incorporeaza pieptul de pui, gogosarul, mazarea, maslinele si parmezanul ras. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Pentru a fi siguri ce e copt facem testul cu scobitoarea.
Atunci cand este copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Cand este rece se taie mult mai bine.
Acesta este un chec aperitiv cu piept de pui si legume perfect. Varianta asta merge pentru pachetel, iesiri la iarba verde sau gustari. Tot din categoria asta va recomand si placintelele cu spanac.
Sa aveti spor!