P

Paste de casa din spanac

paste de casa4Ce ar merge mai bine la cina decat niste paste de casa  din spanac. Sunt absolut delicioase si bucuria de a face ceva cu mainele voastre  va fi mare. Asadar daca aveti vreme sa va jucati cu aluatul , intinsul si taiatul, eu zic sa incercati.

De multa vreme mi-am propus sa fac paste colorate si iata ca am reusit. Spanacul m-a ajutat de data asta sa le dau  culoarea verde si gustul absolut minunat. Culoarea verde poate fi data si de leurda sau patrunjel . Sper sa pun in practica si culoarea roz cu sfecla rosie.

Ingrediente:

–         200g de spanac (oparit, scurs bine de apa si blenduit)

–         1 ou mare

–         cca 300-350 g de faina

–         1 lingurita sare

Mod de preparare:

    Intr-un bol mare faina cernuta se amesteca bine cu oul batut in prealabil, spanacul, sarea si faina. Cantitatea de faina trebuie ajustata dupa marimea oului si a consistentei  spanacului.  Se formeaza un aluat tarisor dar elastic.

 

Aluatul se intinde intr-o foaie  cu o grosime de cca 0,5 cm. Pastele de casa cu spanac se lucreaza cu faina din belsug, atat la intins cat si la taiat, ca sa nu se lipeasca. Este bine ca inainte de a se taia,  foaia intinsa sa se odihneasca vreo 10 minute. Eu am folosit o ustensila veche dar se poate folosi un cutit sau un aparat de paste.

Ele se pot taia in functie de preferinte, adica pot fi mai graose, mai subtiri, mai lungi sau mai scurte.

 

paste de casa

 

Pastele se pot lasa la uscat si le folositi cand doriti sau le fierbeti  pe loc.  Ele se adauga in apa clocotita cu sare. ( 1l de apa la 100g de paste) . Important este sa fie suficienta apa.

Pastele cu spanac le-am servit cu un sos de smantana cu branza brie.

 

 

Mie mi-au placut tare mult. Gustul e putin diferit de pastele clasice iar culoarea este primavarateca.

Sa aveti pofta!

 

 

CategoriesMancaruri
  1. NELI says:

    Ador si pastele si spanacul,iar puse la un loc,sunt un adevarat deliciu!Copiilor mei le plac si fara sos,doar cu un fir de ulei de masline si un pic de branza parmegiano deasupra!Foarte bune,merita incercate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *