B

Budapesta – calatorie culinara

  Budapesta19

Electrolux ne-a dus pe noi, blogerii culinari , la Budapesta. Povestea o stiti, ca  doar m-ati ajutat si voi in acest demers.

foto Catalina

 

 

Ce-am facut noi acolo, ce-am vazut, ce-am mancat….va voi povesti pe scurt. O sa las imaginile sa vorbeasca. Cert e ca Budapesta-i un oras minunat, blogerii culinari sunt oameni faini cu care te simti bine, iar Electrolux e un prieten de nadejde.

Pe 17 iunie am pornit spre Budapesta 5 bloggeri culinari ( Catalina Zaharescu, Gabriela Cara, Lavinia Stejareanu, Liana Toma ,Dana Burlacu (respectiv eu) si  Carmen Georgescu –reprezentanta Electrolux, mai exact Marketing Manager East Europe South.

E asa fain sa ai in jur oameni ce impartasesc o pasiune comuna, dar mai ales faptul ca am reusit sa ne cunoastem dincolo de …on-line.

Dupa un zbor lin am aterizat cu bucurie tocmai la hotelul “Casati”, in centrul vechi al orasului.  Aventura a inceput imediat fiind condusi de Zed sau Fördős Zoltán, un cunoscut blogger culinar din Ungaria.

Budapesta

Prima oprire a fost la restaurantul “Macesz Huszár”, un restaurant evreiesc cu o tinuta vintage si mancare buna. Am inceput cu o supa de gulas iar apoi am degustat delicatese cu rata, gasca, salate fresh si deserturi noi !

 

 

Ghiftuite si vesele ne-am continuat turul la „Szimpla” ruinpub . Aici am vazut ceva inedit, un loc unde la loc de cinste stau obiecte pe care in alta parte le gasim la tomberon.  Sa nu va imaginati ca e doar o incapere, nu, sunt foarte multe, fiecare camera avand un specific iar toate dau intr-o curte interioara unde poti servi ceva intr-o jumatate de masina sau intr-o cada parasita.

 

 

De aici am plecat spre o mica afacere a unor italieni, adica la “ 2Spaghi restaurant” unde se gasesc paste de tot felul, toate proaspete si foarte gustoase (le-am testat).

 

Fuguta, cu un tramvai  am ajuns la „Vásárcsarnok”, o piata renumita unde se gasesc toate fructele si legumele pamantului dar si mici suveniruri specifice.

 

 

Una din marile atractii, cu istorie mai putina dar…cu ceva adrenalina este  „Sziget eye”! Vreti sa stiti cam ce stare aveam cand am ajuns sus-sus? Am ceva probleme cu inaltimea, asa ca ma cam luase transpiratiile, in rest e fabulous sa poti vedea atatea dintr-o privire. Si nici nu-i foarte scump, adica 2400 HUF de persoana.

Budapesta6

Dupa inaltime fetele au zis ca merge o inghetata, si nu una obisnuita ci o inghetata speciala, sub forma de floare, facuta sub ochii tai in functie de preferinte. Asta este  la  „Gelarto Rosa”  Aici am gasit inghetata de ciocolata cu chili (prietenii stiu ca iubesc ciocolata asta), inghetata de busuioc (pe care nu am apucat sa o gust)…si multe altele.

 

 

In imediata apropiere a gelateriei se afla Saint Stephen’s Bazilika, o biserica impresionanta  ca dimensiune , istorie si numar de vizitatori.

Budapesta18

De aici pornit-am spre hotel, rapid un dus si la Gastro Art cu noi.

Ce urmeaza acum e de nota 10!

Intr-un spatiu minunat ne asteptau  chef Viktor Segal,  ingredientele frumos aranjate, plitele si cuptoarele Electrolux, sorturi si ecusoane, fete dragute ce ne intrebau mereu daca ne pot servi cu ceva de baut .

Budapesta9

Budapesta11

budapesta.5jpg

foto Catalina

Meniul ce trebuia sa-l gatim sub indrumarea lui Viktor a fost:

Watermelon & granny-smith apple smoothie with melissa

Green asparagus salad with pan fried halloumi cheese, aubergine marmalade and labane (Middle-East creame cheeese)

Ajowan flavoured chicken breast with soba noodles (indonesian sweet soy sauce) and liofilized vegtetables

Black sticky rice with rhubarb chutney and indian spice crumbles

Adica mai pe romaneste:

  1. Un smoothie delicios cu pepene rosu, mere, capsuni …

2. O salata cu sparanghel facut la aburi, branza halloumi prajita, confit de vinete si un sos de labane (asta e un fel de branza iaurt absolut dementiala) cu salvie. 
Budapesta133 .
Taietei integrali cu sos Indonesian, piept de pui la cuptor si bame trase la tigaie.

4. Un desert neasteptat de bun,  orez negru fiert in lapte de cocos si vanilie, chutney de rubarba si capsuni si crumble (adica un fel de biscuit faramitat pregatit in prealabil). Budapesta15

Seara a fost una reusita, ne-am simtit atat de bine iar Chef Victor Segal a fost atat de explicit si atent cu noi incat iar imi vine in minte ca oamenii importanti sunt cu adevarat modesti.

 

foto Gabriela

Tot ce am gatit am mancat cu placere iar desertul a fost cireasa de pe tort, nu va imaginati ce gust divin avea…am sa-l fac cu siguranta si acasa.

Multumim Gastro Art, Viktor Segal si Electrolux Ungaria!

A doua zi am luat-o la picior sa mai vedem, cumparam, gustam….

Pe aici am fost:

 

 

 

 

Budapesta m-a fascinat, e un oras pe care il recomand celor care nu l-au vizitat .  Exista variante pentru toate buzunarele.

Nu pot sa inchei decat cu multumiri.  Multumesc Electrolux!

CategoriesFără categorie
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

  1. blank
    Ulman Mihaela says:

    Felicitari Dana si la cit mai multe reusite de acest gen. Ungaria este minunata dar faptul ca tu ai reusit sa o vezi prin munca ta si prin aprecierile tale culinare are o valoare infinit mai mare. O vacanta frumoasa alaturi de cei dragi, Mihaela Ulman

  2. blank
    Ghindaa says:

    Dănuţa, mă bucur tare pt. tine şi mai ales pt. că primii paşi spre visul tău cel mare deja s-au întâmplat. Adică munca şi pasiunea ta dau roade.La mai multe vise împlinite!

  3. blank

    Pozele tale m-au inmuitat total… Eu am stat 2 ani la studii in Budapesta. Szimpla era locul unde ieseam cu colegii, iar la Vasarcsarnok mergeam sa degustam minunatii. Cred ca a fost o experienta foarte placuta ptr voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *