
Stiati ca se poate prepara acasa otet de trandafiri?
Trandafirul pentru dulceata (Rosa Damascena) infloreste o perioada destul de scurta din an (mai -iunie) , dar ne putem bucura de toate petalele lui
Florile de trandafir m-au innebunit vara asta si le-am transformat in dulceata, serbet, sirop, adica nu am lasat sa se piarda nici o petala. Acum a venit randul otetului de trandafiri, o minune ce poate fi folosit atat in bucatarie cat si cu scop terapeutic (reduce febra si indeparteaza raceala, inlatura durerile de cap si mentine o piele ferma).
Preparare pas cu pas- otet de trandafiri
Ingrediente :
– 250g petale de trandafiri
– 1 l de otet de vin alb de 9 grade
Mod de preparare otet de trandafiri:
Petalele de trandafir (fara a fi spalate) se pun intr-un borcan de 1l. Deasupra se toarna otetul de vin. Borcanul se inchide si se pune la macerat intr-un loc intunecos timp de 2 saptamani.

Dupa 2 saptamani se strecoara bine si otetul format se pune un sticlute ce se tin la loc racoros si intunecat.
Otetul de trandafiri astfel obtinut se poate folosi timp de un an la salate, sosuri, baituri sau in scopuri medicale. Are un gust si miros placut, iar culoarea este rozalie.

Urmeaza otetul de zmeura, alta delicatesa pe care mi-o doresc in bucatarie
Asa-i ca-i simplu ? Cate putem face in bucataria noastra daca ne organizam putin.
Spor la treburi!
Foarte fain, are si culoare si aroma! Tare-mi doresc si eu un trandafir care sa-l pot folosi in alimentatie. 🙂
am vazut ca otetul de vin este alb sau rosu, de 6 sau 9 grade… de care folosim?
se pot folosi pettalele oricarui trandafir din gradina sau sunt soiuri speciale de trandafiri folositi in alimentatie?
Foarte foarte interesant articolul, sa stii ca echipei de la http://www.fancumparaturi.ro/ i-a placut articolul tau si iti va sustine blog-ul intotdeauna, iti multumim !