Florile de trandafir m-au innebunit vara asta….dulceata, serbet, sirop, …am profitat de toate petalele. Acum a venit randul otetului de trandafiri, o minune ce poate fi folosit atat in bucatarie cat si cu scop terapeutic (reduce febra  si indeparteaza raceala, inlatura durerile de cap si mentine o piele ferma).

 

otet de trandafiri3

Avem nevoie de :

–         250g petale de trandafiri

–         1 l de otet de vin alb

Mod de preparare:

Petalele de trandafir (fara a fi spalate) se pun intr-un borcan de 1l. Deasupra se toarna otetul de vin. Borcanul se inchide si se pune la macerat intr-un loc intunecos timp de 2 saptamani.

 

otet de trandafiri

 

Dupa 2 saptamani se strecoara bine si otetul format se pune un sticlute ce se tin la loc racoros si intunecat.

Otetul de trandafiri astfel obtinut se poate folosi timp de un an la salate, sosuri, baituri sau in scopuri medicale.

Urmeaza….otetul de zmeura…alta delicatesa.

Asa-i ca-i simplu ? Cate putem face in bucataria noastra!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *