Prajitura Cocktail a vazut lumina zilei, in bucataria mea….asa ,din dorinta de a face un desert cu capsune, dar sa fie si cirese, ceva cu vanilie, dar sa fie si cacao, si un pic de bezea cu nitica frisca. Asta-i toata prajitura, un fel de Turnul Babel plin de arome si texturi diferite.
Tare ne-a placut si probabil vom reface turnul si-n alta zi.
Blat cacao:
– 2 oua
– 100g unt topit usor
– 75g zahar
– 2 linguri cacao
– 5 linguri faina
– 1 lingurita praf de copt
Ouale se bat cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi untul , cacaoa, faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt.
Se coace la 180 de grade cca 15min.
Crema vanilie:
– 3 galbenusuri
– 400ml lapte
– 75 g de zahar
– 4 linguri de amidon
– 1 pastaie de vanilie
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia din pastaie, se incorporeaza amidonul si apoi incet laptele rece. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se da la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa.
Cand e gata o lasam la racit.
Foaie bezea:
– 2 albusuri
– 100g zahar
– 2-3 picaturi de lamaie
Albusurile se bat cu zaharul (se toarna cate putin) pana creste in volum si compozitia devine sticloasa. Foaia de bezea se coace in aceeasi forma, cu hartie de copt in ea.
Temperatura de coacere este de 150 grade vreo 10-15 min, apoi la 130 grade inca vreo 20. Inchidem cuptorul si lasam foaia pana ce acesta se raceste.
Frisca:
– 250ml de smantana dulce
– 2-3 linguri de zahar
Acestea se bat cu mixerul sau cu un tel pana se formeaza frisca.
Fructe:
– 250g de capsuni
– 250g de cirese
Asamblare:
Pe un suport de tort se pun :
– Foaie de cacao
– Crema de vanilie
– Capsune
– Foaie bezea
– Frisca
– Cirese
Asa-i ca e tentanta ? Un Cocktail?
Spor la prajiturit!
Stiam eu ca pentru desert trebuie sa vin la tine!
E sauros acest Cocktail!
Si la mine o portie , te rog !!!Arata tare bine !!!