Imi asum toate criticile pentru inconsecventa testarii retetelor din “ Carte Regala de Bucate”. Dar uite ca am reusit sa fac o reteta foarte tentanta : tarta cu crema de lamaie si bezea numita “Simeon II”.
Reteta asta vine direct de la Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor. O cina de Paste, luata la resedinta de la Madrid a regelui Simeon, a facut ca desertul cu pricina sa fie foarte apreciat . Atunci Principele Radu a hotarat ca tarta sa fie servita la dineul jubileului sau de 50 de ani si tot el a botezat-o “Simeon II”.
Aceasta minunata tarta am facut-o pentru o invitatie speciala la Sunday Lanch ,tocmai in Italia. Diana m-a invitat, virtual bineinteles si eu am acceptat cu mare bucurie vizita la casuta ei disturbinglydelicious.ro/
Tarta nu se face greu, mai greu mi-a fost sa gasesc lapte condensat dar intr-un sfarsit am gasit la Auchan!
Preparare pas cu pas tarta cu crema de lamaie si bezea
Ingrediente
Blatul :
– 250 g biscuiti Petit Beurre
– 125 g unt la temperatura camerei
Umplutura:
– 4 galbenusuri de ou
– 400ml lapte condensate
– 200ml zeama de lamaie
Bezeaua:
– 4 albusuri de ou
– 200g de zahar tos
Mod de preparare:
Blatul: Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul la temperature camerei. Pe fundul unuei tavi detasabile intindeti blatul, apoi presati-l cu ajutorul unei linguri pentru a-l face compact.
Crema: Galbenusurile se bat, apoi se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. Crema se toarna deasupra blatului de biscuiti.
Bezeaua: Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul putin cate putin, pana se dizolva complet. Aceasta compozitie se pune intr-un pos cu margine zimtata (daca aveti, eu nu l-am gasit pe al meu) si se pune peste blat, acoperind-o apoi cu spuma de bezea.
Tarta astfel aranjata se introduce in cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute, pana cand bezeaua prinde o culoare aurie. Eu am lasat 15 minute la 180 de grade apoi la 150 de grade inca 25 de minute. Am inchis cuptorul si am mai lasat tarta acolo inca vreo 15 minute (asa bezeaua se intareste fain).
Tarta Simeon II se lasa putin la racit si poate fi consumata calduta sau rece.
Combinatia e uimitoare: lamaie, bezea si blatul usor , toate te ametesc intr-un mod placut. E un pic cam dulce, in rest e un desert elegant si potrivit pentru vara.
Pentru inspiratie va las si reteta de tarta cu cardamom.
Spor la prajiturit!
Sincer, imi cam place bezeaua:)
Eu când văd bezea, mă doare inima. Nu-mi reușește niciodată :)).
Multumesc pt reteta, am facut-o si este extraordinara, eu am folosi insa suc de portocale 🙂
Super tarta!
crocanta, pufoasa, cremoasa, delicioasa..pur si simplu apetisanta 😀
Va rog sa imi spuneti ce fel de lapte condensat sa folosesc. eu am aici de 2 tipuri: unul ffffffffff dulce si f gros si altul special de pus in cafea.
Buna Andrada,
pui din acela dulce si gros, cel de cafea e de….cafea :).
Te mai astept!
Am facut-o! A iesit absolut minunata! Nu mai facusem niciodata prjituri cu bezea, dar asta a iesit atat de bine, incat am capatat multa incredere in mine si o sa incerc si alte prajituri complicate 🙂 In prima zi am mancat-o inca calduta si biscuitii se cam sfaramau….dar a doua zi…..dupa ce a stat in frigider…..mmmmmmmm…..perfecta!!!
Multumesc f mult ptr reteta!
Asemenea mesaje ma bucura.
Andrada sper sa mai vii pe aici si sa gatesti.
Iti tin pumnii!