Pentru o cina importanta am ales sa fac pastravi. Imi doream ceva mai deosebit asa ca varianta cu piper verde si capere mi-a starnit interesul. Reteta a avut ca sursa de inspiratie reteta lui Costachel http://costachel.ro/pastrav-cu-piper-verde-si-lamaie/ .
Ingrediente:
– 4 pastravi
– 100g unt
– 3 linguri capere
– 2 linguri piper verde
– 1 lamaie
– 1 lingura otet de vin alb
– Sare
Mod de preparare:
Pastravii se curata, se spala, se sterg si se sareaza un pic.
Intr-un mojar zdrobim piperul verde si o lingura de capere. Punem untul la incalzit si cu un tel mic amestecam incorporand piperul si caperele zdrobite, otetul si putina sare pana obtinem o emulsie omogena.
In cuptorul incalzit la 170 de grade Celsius, punem pastravii pe care ii trecem prin emulsia obtinuta. Nu o folosim pe toata, mai pastram cam un sfert pentru etapa a doua de ungere.
Cam dupa vreo 10 minute, intoarcem pestii si-i ungem cu emulsia ramasa, adaugam lamaia taiata felii si caperele. Mai lasam la cuptor inca 10-15 minute.
Pastravii gatiti in felul asta mi-au placut tare mult, cum de altfel imi plac si pastravii la gratar si cei cu smantana…
Noi i-am servit cu o garnitura simpla de legume natur si un vin alb rece.
O minunatie!
Reteta o gasiti si aici : http://icook.to/ro/2014/02/10/pastravi-cu-capere-si-piper-verde/
Si daca tot suntem la peste…va mai recomand ceva
http://bonduelle.ro/4culori/recipe/somon-cu-mazare-bacon-si-lamele-de-calmar
Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!
Arata super Delicios!!!
Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..
Ce farfurie frumoasă și colorată și sănătoasă 😉 !
La tine in farfurie arata trasnet. Dar urasc rata facuta in orice fel.Ultima data am dat si foc la bucatarie din cauza ei.Deci…un NU ratei!Pupici!
a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉