galbiori3

 

Drumul in Bucovina in ceas de august s-a lasat cu cules de galbiori, hribi ,zmeura si alte minuni din natura. Galbiorii  deschid periplul unor retete simple si delicioase cu inspiratie bucovineana. Culesi din padurile comunei Moldova Sulita din judetul Suceava , galbiorii s-au transformat  intr-o mancare cu smantana de te lingi pe degete.

galbiori

 

Ingrediente pt.4 persoane:

–         500g galbiori proaspeti

–         1-2 cepe

–         2 catei de usturoi

–         400g smantana

–         2 linguri faina

–         50 ml ulei

–         2-3 linguri de branza uscata (cas uscat, parmezan, Gruyere)

–         cateva fire de patrunjel verde

–         sare

Mod de preparare in pasi simpli:

Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape . Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.

galbiori1

Intr-o cratita mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.

Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote.

galbiori4

Se potriveste de sare , se adauga usturoiul taiat bucatele ,patrunjelul  si galbiorii cu smantana sunt gata. Intre timp facem  mamaliga si masa e servita. Inainte de servire presaram si putina branza rasa.

galbiori2

 

Sa aveti pofta!  Mancare simpla, gust de padure verde si dor de Bucovina!

 

 

 

 

 

  1. blank
    Irina Ungureanu says:

    Acum am descoperit blogul dvs si sunt foarte bucuroasa ca in sfarsit a aparut si un blog din Bucovina. Mi-era dor de felurile de mancare pe care le gatea bunica mea din Suceava si din nefericire nu mai e langa mine sa ma invete. Multumesc!

  2. blank
    caldare ada says:

    Buna ziua si ma bucur ca v-am descoperit. Am cumparat galbiori din Lidl si nu nu stiam cum sa-i prepar cu smantana si asa am dat de bogul dvs. Va multumesc ca existati si il voi vizita si ma voi inspira cat de des pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *