Nimic nu se compara cu mirosul boabelor de cafea proaspat rasnite. E un miros ametitor ce te poarta pret de o clipa, pe taramuri nestiute.
Eu una nu as putea renunta la cafea. Ritualul cafelei face parte din viata mea si isi are locul binemeritat.
Zilele astea am experimentat ceva acasa si sunt convinsa ca multi dintre voi cunoasteti acest truc. Adica mi-am facut cafea cu cardamom.
Cardamomul este un condiment asiatic ce are forma unei mici pastai, de culoare verde. In interior sunt mici seminte de culoare negricioasa. In afara de faptul ca este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume cred ca este un condiment care ori iti place ori nu.
Asiaticii il folosesc des la cafea, uneori si in combinatie cu alte condimente.
Cardamomul are un gust puternic aromat, poate usor picant, picant spre mentolat. Proprietatile lui : antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice dar si caracteristicile sale il fac sa fie folosit in bucatarie.
Am citit ca este adaugat la cafea atat pentru potentarea aromei dar si pentru a diminua din toxicitatea cofeinei.
Una peste alta vroiam doar sa va spun ca va puteti face acasa cafea cu cardamom, varianta ce o gasiti si in cafenelele ce se respecta.
La un ibric de cafea am adaugat 3 pastai mici de cardamom, am acoperit ibricul si am lasat asa vreo 5 minute dupa care le-am scos. A iesit o cafea tare buna si mi-am propus ca macar din cand in cand sa beau cate o cafea cu cardamom.
Cardamomul il gasiti la magazinele de condimente sau on-line.
Am si o reteta de tarta cu cardamom dupa Gordon Ramsay.
Imi place cafeaua,nici eu nu as renunta la ea(doar daca ar fi musai).
Daca are si cardamom (si scortisoara)e cu atat mai savuroasa.
Rasfatul nostru de zi cu zi!
Sa ai o zi buna Mikaela.