Suntem in plina toamna iar dovleacul se gaseste din plin in piete si chiar in supermarketuri. Ce poate fi mai tentant decat portocaliul intens si gustul dulce al dovleacului?
Intamplator am dat peste o reteta de pumkin bread si tare mi-a placut aspectul de dovlecei mici si grasuti. Imediat m-am gandit ca ar fi o bucurie si pentru copiii mei, mai ales ca dovleacul e asa vedeta zilele astea.
Prin urmare sunt foarte multumita de ce a iesit si sper sa va inspire si pe voi.
Ingrediente 6 bucati:
- 600g faina
- 250g piure de dovleac copt
- 20g drojdie
- 10ml ulei de masline
- 150ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Dovleacul se coace in cuptor , se paseaza si se lasa la racorit.
Drojdia se dizolva cu putina apa caduta si zahar.
Faina cernuta se amesteca cu piureul de dovleac, drojdia , apa calduta si sarea. Cand aluatul este format se adauga uleiul de masline si se framanta cam 5-7 minute.
Aluatul se acopera cu un servet si se lasa la crescut cel putin o ora, cam cat isi dubleaza volumul.
Cat aluatul este la crescut pregatim ata pentru legat. Taiem ata de bucatarie in 6 bucati cu o lungime de 60 cm si le umezim cu ulei.
Aluatul il impartim in 6 bucati egale (cam 160g de fiecare) si il lucram cu putin ulei, adica modelam 6 bile. Acestea se leaga cu ata astfel incat bila de aluat sa aiba aspectul unui dovleac, adica trebuie sa trecem ata de 4 ori.
Painitele formate se mai lasa la crescut in tava inca 30 de minute.
Pumpkin bread sau painitele cu dovleac se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, apoi 10 minute la 200 de grade Celsius. Cand sunt coapte si frumos rumenite se scot din cuptor, se acopera cu un servet curat si se lasa macar 15 minute sa se odihneasca.
Apoi liber …liber la painite cu dovleac cu miros si culoare de toamna, coaja crocanta si gust delicious.
Spor la prajiturit !
ce idee buna, bravo imi place foarte mult
o seara buna
Merci Cata!
DANA DACĂ AM PUNE PUȚIN SEMINȚE DE SUSAN SAU MAC CREZI CĂ AR FI MAI BUNE?
Buna, daca iti plac semintele poti sa le adaugi, cu siguranta vor fi bune.
Neaparat o sa le incerc si eu, mai ales ca imi place foarte mult ideea si am un dovleac de vreo 10 kg. Si cum mai tot timpul fac paine de casa, o sa experimentez si aceasta idee.
Multumesc!
Ma bucur ca-ti plac. Si eu am fost asa incantata iar toamna asta am experimentat mai mult dovleacul.
Vai, cat de frumoase sunt painicile. Nu am incercat niciodata pana acum sa dau painii alta forma decat cea traditionala. Arata bine si sunt sigura ca si gustul este pe masura. Felicitari!
Merci. Cateodata ma joc si eu :).
Buna Dana
Un an dupa, le-am facut si eu 🙂
Multumesc pentru reteta
in franceza: http://leblogdecata.blogspot.fr/2016/10/pumpkin-bread-petits-pains-au-potiron.html
in romaneste: http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/10/painici-cu-dovleac-pumpkin-bread.html