Orez de toamna as numi acest fel de mancare unde se intrepatrund gusturi calde si picante in acelasi timp. Dominant intre gusturi este cel de dovleac acompaniat de dulceata prazului, aroma ardeiului capia si invaluit in final de gustul picant de chili.
Orezul natur e perfect pentru aceasta combinatie, mai ales ca are mai multe proprietati nutritive decat orezul alb. Eu folosesc de regula orezul natur Panzani, dar se poate folosi orice marca sau tip.
In concluzie preparatul este unul foarte simplu, satios si gustos.
Ingrediente 4 persoane:
- 200g orez natur
- 250-200g dovleac copt
- 1 ardei capia
- 1 fir praz
- fulgi chili (dupa gust)
- 4 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Deoarece orezul natur se fierbe ceva mai greu este bine sa-l punem la inmuiat pentru cel putin 30 de minute. Turnam apa peste el si-l lasam asa.
Dovleacul se coace in cuptor pana se inmoaie putin si prinde a se rumeni pe margini. Te taie apoi cubulete.
Orezul se pune la fiert cu apa si sare conform instructiunilor de pe pachet.
Separat , intr-o tigaie se caleste foarte putin prazul si ardeiul capia.
Cand orezul este fiert se scurge de apa (daca mai ramane) si se amesteca cu legumele calite si dovleacul copt. Se mai adauga sare daca este nevoie si fulgii de chili.
Orezul picant cu dovleac copt se poate servi ca atare sau ca si garnitura. Are un gust fain, dulceata dovleacului combinandu-se perfect cu gustul picant al fulgilor de chili.
Pofta buna!
Suna foarte bine si e o reteta destul de unica. E prima data cand aud de o combinatie intre ceva picant si un aliment precum dovleacul. E prima oara si cand vad o reteta cu orez picant. Aspectul e mai mult decat perfect, gustul trebuie sa fie super. Trebuie incercata, multumesc pentru reteta!
Multumesc pentru cuvintele frumoase.
Sper sa-ti placa si sa mai revii pe aici.
Sigur am sa incerc ,pare si foarte simplu.
Simplu si gustos!