Iarna nu avem atat de multe legume proaspete la dispozitie. Bineinteles ca radacinoasele sunt cele care ne salveaza de multe ori. Astazi am ales gulia din doua considerente : pentru ca imi place mult gustul ei inconfundabil dar si pentru ca este o leguma tinuta in umbra.
Gulia va face casa buna cu painea Finn Crisp cu usturoi, dupa ce va fi dichisita si aromatizata cu putina maioneza si usturoi. Finn Crisp este o paine crocanta cu un continut mare de fibre, cu putine calorii si pe care o puteti gasi in 5 variante: coriandru, usturoi, chimen, secara, muticereale. Ea se gaseste in supermaketuri si este adusa in Romania de Maresi Foodbroker.
Finn Crisp a poposit la mine dar si la alti bloggeri culinari prin proiectul sustinut de Savori Urbane. Tot aici veti gasi colectia cu retete Finn Crisp.
Ingrediente 4 persoane:
- paine Finn Crisp cu usturoi
- 1 gulie mare
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 1/2 lamaie mica
- 1 lingurita mustar Dijon
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- rosii cherry
- 1 buchetel broccoli
Mod de preparare:
Gulia se decojeste si se da prin razatoare. Aceasta leguma este foarte zemoasa, asa ca se presara putina sare deasupra pentru a elimina surplusul de zeama. Se stoarce bine si se lasa deoparte.
Pentru o maioneza de calitate o preferam pe cea facuta de noi, cu ingrediente proaspete.
Intr-un bol amestecam un galbenus crud cu un galbenus fiert tare, putina sare si o lingurita mustar Dijon. Cand ingredientele s-au transformat intr-o pasta adaugam uleiul cate putin si amestecam mereu. La sfarsit adaugam zeama de lamaie.
Amestecam maioneza cu gulia rasa si cateii de usturoi pisati. Cu aceasta compozitie ungem feliile de Finn Crisp. Nu uitam sa le decoram cu bucatele de rosii cherry de diferite culori si buchetele mici de broccoli.
Se servesc pe loc . O sa descoperiti gustul unic al guliei bine invaluit in maioneza cu usturoi precum si textura crocanta a painii. Se completeaza perfect!
arata excelent! ma duc si eu sa-mi prepar minunea, doar ca eu voi face o altfel de maioneza 🙂
Sa stii ca si eu am vrut o maioneza din avocado, dar nu am gasit decat fructe tari 🙂
Foarte faina reteta asta! De cand nu am mai luat gulie… pfoaa nici nu imi mai aduc aminte. Mia-i dat o idee pt weekend. Mersic