S

Salata de gulii cu iaurt si usturoi

Salata de gulii cu iaurt si usturoi merge perfect pe timp de vara.  Nu este o reteta sofisticata, dar e varianta aia de mancare simpla si delicioasa.

Pentru mine guliile sunt un fel de legatura cu copilaria. Atunci guliile se cultivau frecvent in apropierea orasului Siret, dar si in gradinile proprii. Nu imi amintesc ca la vremea aia sa le fi gatit cumva. La dadeam coaja jos si le mancam cu placere. Si acum imi place sa le tai felii groase si sa le rontai.

Din pacate, copiii mei desi iubesc legumele, nu agreeaza acest mod de consum, asa ca am incercat tot felul de variante. Gulia o strecor cateodata in diferite salate sau optez pentru salata de gulii cu iaurt si usturoi.

Sa aveti in vedere si reteta de gulii cu maioneza si usturoi.

Ingrediente 4 persoane:

  • 2-3 gulii marisoare
  • 200g iaurt gras
  • 2 fire usturoi verde ( sau 4 catei de usturoi)
  • 1 legatura mica marar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare:

Guliile se spala si se cojesc de coaja cu un cutit bine ascutit. Se dau pe razatoarea mare intr-un bol mai mare.

 

 

Separat se face dresingul. Usturoiul spalat se taie marunt, la fel si mararul.  Ambele se amesteca cu iaurtul, sarea, zeama de lamaie si uleiul de masline.

Uleiul de masline nu este obligatoriu, mai ales daca evitati grasimile.

Dresingul de iaurt se amesteca cu guliile date pe razatoare. Se potriveste de gust si apoi se pun patru portii in boluri mici. Acestea se dau putin la rece inainte de servire si se decoreaza cu frunze de marar proaspat.

 

 

Salata de gulii cu iaurt si usturoi este o salata racoritoare de vara, cu putine calorii si foarte gustoasa. Trebuie de avut in vedere ca gulia este o leguma bogata in vitamine (C, B6), minerale: fosfor, potasiu, calciu fiind saraca in calorii. Mai multe detalii despre beneficiile acestei legume le gasiti pe : frunza verde.ro

Sa aveti pofta!

CategoriesCu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *