Probabil vi s-a intamplat si voua sa vi se anunte musafiri si sa nu aveti nimic pregatit. In momente din astea ne gandim intotdeauna la ceva rapid, usor de preparat si daca se poate si aspectuos.
Recent am trecut printr-o asemena situatie si am “rezolvat” problema cu ajutorul lui Finn Crisp, fructe , iaurt grecesc si putina Nutella. Am facut chiar doua variante de desert.
Finn Crisp este o paine crocanta cu un continut mare de fibre, cu putine calorii si pe care o puteti gasi in 5 variante: coriandru, usturoi, chimen, secara, muticereale. Ea se gaseste in supermaketuri si este adusa in Romania de Maresi Foodbroker.
Finn Crisp a ajuns la mine in bucatarie prin proiectul fetelor de la Savori Urbane. Tot la ele pe blog puteti gasi intreaga colectie a retetelor pregatite de bloggerii participanti.
Ingrediente desert 1:
- paine Finn Crisp cu secara
- 300g iaurt grecesc
- 200g fructe congelate (proaspete)
- 2 linguri sirop artar (miere)
Mod de preparare:
In 4 pahare cu gatul larg se distribuie in straturi: Finn Crisp rupta in bucati , iaurt grecesc, fructe, putin sirop, iar iaurt (mai putin data asta) si cateva fructe pentru décor. Ordinea distribuirii si cantitatea poate fi dupa preferinte.
Paharele se dau la rece iar desertul se consuma in 1-2 ore pentru a-si pastra prospetimea si textura.
Ingrediente desert 2:
- paine Finn Crisp cu secara
- crema Nutella (sau orice crema de alune, ciocolata)
- seminte de rodie
Mod de preparare:
Painea Finn Crisp se unge cu crema de alune si cacao iar deasupra se presara semintele de rodie.
Desertul nostru rapid va fi crocant, putin dulce dar si cu o nota acrisoara data de rodie.
Una peste alta, deserturile improvizate sunt de fapt niste variante sanatoase care merg de minune si la micul dejun.
Spor la inventii prajiturite!