Mazarea este o leguminoasa plina de proprietati si acestea se regasesc mai ales in mazarea proaspata. Acum e sezonul ei si trebuie sa ne bucuram de o portie generoasa de vitamine si minerale.
Am tot observat asocierea asta de menta cu mazare si mi-a placut mult ideea. Cred ca Jamie Oliver a fost primul care a pozitionat menta intr-un piure, sau cel putin primul pe care l-am sesizat eu.
Este vara, asa ca farfuriile noastre trebuie sa fie colorate si sa contina multe ingrediente de sezon.
Piureul de mazare cu menta este una dintre optiuni. Putem folosi mazarea la supe crema, tocanite, salate, omlete, aducand mereu culoare in preparate.
Ingrediente :
- 500g mazare proaspata (sau congelata)
- 150g unt
- 50g smantana
- 6 frunze de menta
- 1 lingurita sare
- apa
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem 1,5 l apa la fiert cu putina sare. In momentul in care apa clocoteste turnam mazarea si lasam sa fiarba la foc mic pana boabele devin moi.
Scurgem mazarea, punem untul, smantana, frunzele de menta tocata si cu ajutorul unui blender de mana pasam compozitia. Putem face un piure fin sau un piure cu ceva textura, adica doar partial pasat.
Daca este nevoie putem adauga 1-2 linguri din apa in care a fiert mazarea. Nu uitam sa potrivim de sare.
Piureul de mazare cu menta este delicios si se potriveste perfect langa un peste, un gratar de pui sau servit alaturi de o salata de rosii. Are un gust racoritor si o culoare atat de frumoasa incat te indeamna sa-ti infingi furculita in el.
Aceasta preparat poate suporta variatiuni. Il putem face mai dens ca un pate si se poate servi pe felii de paine prajita sau putem prepara o supa crema marind cantitatea lichida din reteta.
Indiferent de alegere tot mazarea va fi vedeta.
Sa aveti pofta!