Inceputul de vara aduce legume proaspete pe tarabele pietelor si in gradinile noastre. Mazarea proaspata este un deliciu si cu siguranta toti cei care ati trait experiente in gradinile copilariei, va aduceti aminte cu placere de momentele dulci din tufele cu mazare.
Atat de dulce si buna este mazarea proaspata incat si pastaia cea frageda era mereu prin buzunarele noastre. Azi se foloseste de multe ori in restaurante pentru decoruri de efect. O vom folosi si noi, asta daca va place.
Asadar supa crema de mazare, numai buna pentru zilele de vara, pentru pranzuri relaxate , prieteni si famile.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 600- 700g mazare proaspata (congelata)
- 1,5l apa
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1/4 telina
- sare
- smantana pentru gatit (optional)
Ingrediente pentru servire (la alegere)
- felii subtiri de bacon
- branza cu mucegai albastru
- felii de paine integrala
- mazare in pastaie (din cele fragede)
- ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru supa crema de mazare puteti folosi un stok de legume (supa concentrata de legume) daca o aveti deja pregatita.
Daca nu, faceti rapid acea supa pe care o vom folosi ulterior. Puneti intr-o oala la fiert : apa, morcovul, ceapa, rosia, telina taiate bucati si lasati sa fiarba la foc mic vreo 30 de minute.
Cand supa de legume este gata, se strecoara si se pune la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca se adauga mazarea . Timpul de fierbere este foarte scurt deoarece mazarea este frageda. Optional putem adauga putina smantana de gatit pentru cremozitate. Eu am ales varianta simpla. Nu uitati sa adaugati si sare dupa gust.
Compozitia se mixeaza cu un blender de mana sau la un robot de bucatarie, pana ce aceasta se transforma intr-o crema subtire si fina.
Pentru servire m-am gandit la mai multe variante, astfel incat sa fie optiuni pentru toate gusturile.
Supa crema de mazare se poate servi cu bacon crocant. Feliile de bacon se taie fasii subtiri. Acestea se pun intr-o tigaie fara ulei si se amesteca pana devin crocante. Se scot pe servetel pentru absorbtia grasimii.
De asemenea se poate servi cu crutoane cu branza cu mucegai. Feliile de paine taiate in fasii sau triunghiuri se stropesc cu ulei de masline, se adauga bucatele de branza cu mucegai si se dau la cuptorul incalzit la 170 de grade Celsius pentru 10 minute. Acestea trebuie sa fie usor rumenite si crocante.
Ultima varianta de servire este una vegana. Se adauga putin ulei de masline si cateva pastai fragede de mazare (trase putin la tigaie).
Supa crema de mazare este adorabila in sensul ca mie chiar imi place culoarea verde in farfurie, iar gustul…este bun, bun si de neratat.
Sa aveti pofta!