Toata lumea este innebunita dupa aripioare picante, le cauta prin restaurante sau pe la petreceri. Aripioarele picante atrag ca un magnet, indiferent de varsta sau statut.
De regula, acestea se fac in baie de ulei, de unde si textura crocanta atat de apreciata.
In ultimul timp am adaptat putin reteta si am transferat toata perioada de preparare catre cuptor. Sa stiti ca ies la fel de bune si cred ca un pic mai sanatoase.
Cantitatile de condimente sunt estimative. Fiecare poate adauga mai mult sau mai putin, in functie de gusturi si dorinte.
Preparare pas cu pas aripioare picante la cuptor.
Ingrediente 4 persoane:
- 1kg aripioare de pui
- 2-3 linguri sos de soia
- 2-3 linguri sos pt.wok Shan’shi (merge si Worchester)
- 1 lingura fulgi chili
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingura pudra chili
- 2 linguri ulei vegetal
- 1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
Prima operatiune pe care o faceam la prepararea aripioarelor era de indepartare a acelei mici parti extreme, care oricum nu se mananca. Apoi taiam aripa in doua, exact la incheietura, asta ajutand la o servire mai usoara. In ultimul timp le las intregi pentru ca par mai faine asa in farfurie.
Toate bucatile de aripi se spala bine si se lasa la scurs intr-o sita. Pentru eliminarea apei le putem sterge usor cu niste servete din hartie.
Intr-un bol punem aripile si adaugam toate ingredientele mentionate mai sus. Le amestecam bine cu mana astfel incat sa se intrepatrunda toate ingredientele. Acoperim bolul si il lasam la frigider pentru cel putin 2-3 ore sau chiar peste noapte. Asta va ajuta la patrunderea condimentelor in carne si la reusita obtinerii unor aripioare picante delicioase.
Pornim cuptorul la 200 grade Celsius. Asezam aripioarele intr-o tava astfel incat sa fie bine distribuite, adica sa nu fie prea aglomerate sau una peste alta, deoarece nu se vor rumeni bine.
Aripioarele picante la cuptor se fac cam in 30-40 de minute sau pana cand observam ca sunt rumenite.
Cand sunt gata se servesc calde alaturi de orice garnitura doriti. Alaturi putem pune si un sos picant pentru cei care doresc senzatii mai tari. Indiferent de combinatie sau asociere ele raman delicioase si mereu adorate.
Recunosc, eu nu le fac foarte des, dar de cateva ori pe an merge o nebunie din asta. La fel de bine merge si friptura picanta a la Jamie .
Sa aveti pofta!
Creează dependență! 😉
Nadia ma bucur mult ca gatesti si impartasesti cu noi. Meriti un premiu Prajiturici :).
Te pup!