dovlecei crocanti2

Dovleceii impreuna cu rosiile sunt legumele cele mai consumate in Italia. De ceva timp, dovleceii catiga teren si in alimentatia romanilor .

Gustul lor delicios, faptul ca pot fi consumati atat cruzi cat si preparati, pretul lor ieftin fac sa fie mereu pe mese. De aici pornesc si retete numeroase pentru toate gusturile .

Reteta asta cu dovlecei crocanti , un fel de sticksuri vegetale , sper sa va cucereasca negresit.

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 dovlecei medii
  • 2 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 1 lingurita salvie uscata (proaspata)
  • 2 linguri faina de grau
  • sare
  • ulei floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare:

Dovleceii se spala bine si se sterg cu servete de hartie. Pentru a pastra o textura crocanta nu indepartam coaja.

Acestia se taie in doua pe lungime. Cu un cutit se indeparteaza semintele din interior apoi dovlecelul se taie in fasii de maxim 1 cm. grosime.

 

dovlecei crocanti1

 

Pesmetul se amesteca cu putina sare, salvia, piperul si fulgii de chili si se pune intr-un vas cu gura larga , ca sa putem invarti cu usurinta fasiile de dovlecei.

 

dovlecei crocanti

 

Se pune uleiul la incins si se bat ouale.

Fasiile de dovlecel se trec prin faina, apoi prin ou batut iar la sfarsit prin pesmetul picant. Se prajesc in ulei, la foc mai mare pentru a prinde rapid crusta si sa nu aiba timp sa se inmoaie.

Dovleceii crocanti se scot pe servete de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

 

 

Recomand sa fie serviti imediat , astfel sunt fermi , calzi si gustosi. Noi i-am servit cu un sos din iaurt gras, usturoi si chili. O nebunie de aperitive din dovlecei !

Este prima data cand gatesc dovlecei scotandu-le semintele si ma declar multumita. Reteta este cu inspiratie de la Antonio Carluccio, si in curand mai urmeaza cateva .

Pentru alte inspiratii va recomad minitartele cu zucchini sau paste raw vegan din dovlecel.

 

 

Sa aveti pofta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *