P

Pere umplute cu nuci caramelizate

 

Luna octombrie vine cu un desert vegan absolut delicios: pere umplute cu nuci caramelizate.

Perele sunt fructele de care ne bucuram mai mult toamna si putin din iarna. Asta inseamna ca trebuie sa profitam de ele, sa le mancam in stare proaspata dar si in diverse deserturi.

De curand am facut un tort special cu pere si caramel. Acum am ales o varianta rapida de desert cu pere. E genul ala de desert pe care il pregatesti cand te trezesti cu musafiri neanuntati sau cand nu ai chef sa stai mult pe la bucatarie.

Mai mult de atat, aceasta reteta am pregatit-o anul trecut la emisiunea Veranda de la Jurnal TV la Chisinau.

Ingrediente:

  • pere mari (cate o jumatate de para de persoana)
  • 1 lingura de nuci (de persoana)
  • 1 lingurita zahar brun (de persoana)
  • 1 lingurita boabe catina (rodii, merisoare)

Mod de preparare:

 

 

Perele se spala si se sterg. Fructele trebuie sa fie mari deoarece trebuie scobite si in acelasi timp sa ramana o margine grosuta.

Perele se taie in jumatate pe lungime. Se scobesc pe  astfel incat sa incapa in interior cel putin o lingura de umplutura.

 

 

Zaharul brun se pune la caramelizat intr-o tigaie. Cand capata o culoare aramie  se adauga nucile si se amesteca rapid. Nucile caramelizate se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa la racit. Cand sunt reci se taie grosier cu un cutit cu lama mare.

Perele se pun pe gratarul incins cu fata taiata in jos pentru 2-3 minute. Ele trebuie sa ramana cu acel model de grill imprimat.

Jumatatile de pere se monteaza pe farfurii individuale. Ele se umplu cu nucile caramelizate si se decoreaza cu boabe de catina (asta daca vrem o nota de toamna) sau boabe de rodii sau merisoare.

 

 

 

La servire avem nevoie de furculita si cutit.
As putea descrie asa: gust dulce si zemos al perelor, caramel crocant si nuci fripte si o unduire acrisoara de catina.

Baietii mei au fost foarte incantati si cu siguranta vom mai face aceasta reteta: pere umplute cu nuci caramelizate.

Sa aveti spor!

CategoriesDe post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *