B

Braduti din negresa

Craciunul inseamna sa facem multe surprize celor dragi si mai ales celor mici.  Uneori joaca in bucatarie aduce zambetul pe chipul lor dar si al nostru. Dulciurile se mananca cu masura, insa de Craciun ne mai „prostim” si noi.

Am vazut de multe ori acei braduti din negresa si mi s-au parut foarte inspirati pentru Craciun.  Iata ca a venit timpul sa-i aduc la mine in bucatarie si sa fac niste copii fericiti.

Reteta asta nu are nimic complicat asa ca sper sa fie cu folos si cu inspiratie.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 200g unt Lurpak
  • 200g ciocolata (peste 50% grasime)
  • 150g zahar
  • 125g faina
  • coaja rasa de portocala (optional)

Decor:

  • 100g mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita cu varf matcha (pentru culoarea verde)
  • bombonele
  • paie de carton

 

 

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiuni aproximative de 15/20cm.
Untul Lurpak impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pun la bain marie. Se amesteca usor pana ce ciocolata se topeste si se lasa putin la racorit.

In alt vas se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Peste aceasta se toarna ciocolata topita cu untul si se amesteca cu miscari largi.

 

 

La final se incorporeaza faina si coaja de portocala. Compozitia pentru negresa se toarna in tava si se da la cuptor pentru 20 de minute.

 

 

In momentul in care este coapta, negresa se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund de lemn astfel incat partea cu hartie de copt sa vina deasupra. In momentul taierii trebuie sa fie rece.

Negresa se taie in doua fasii si apoi in triunghiuri. In fiecare triunghi se infinge un pai de carton. Au iesit 12 triunghiuri si cateva capete.

 

 

Mascarponele se amesteca cu zaharul pudra si matcha. Matcha este un pudra din ceai verde si se foloseste pentru a da culoarea verde. Fiind un produs natural culoarea nu va fi foarte intensa ci un verde pal. Crema obtinuta se pune intr-un pos (punga) si se decoreaza bradutii. La sfarsit se adauga bombonele colorate sau fructe confiate.

 

 

Cam astia sunt bradutii mei din negresa cu mascarpone si matcha. Copiii se bucura mereu de aceste surprize pentru Craciun.

 


Spor la prajiturit!

 

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *