C

Chec cu ciocolata si nuci

Nu ma dau in vant dupa checuri, din  cand in cand insa mai experimentez cate unul. Probabil ca venirea zapezii si frigul m-au inclinat catre aceasta activitate.

Cea mai frumoasa amintire a mea in legatura cu un chec este accea ca intr-o noapte de adolescenta am devorat aproape un chec intreg si un ibric de ceai de menta in timp ce citeam cu infrigurare “Mirona” de Cella Serghi.

Acest chec cu ciocolata si nuci mi-a venit in minte in momentul cand ma gandeam ce desert simplu sa mai fac baietilor mei. Am plecat de la reteta clasica de pandispan la care am adaugat ceva grasime si bineinteles ciocolata si nuci.

A iesit ceva bun si ne-a ajuns chiar pentru doua zile

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 150g unt
  • 120g zahar
  • 75 g ciocolata neagra
  • 150g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 50g nuci

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 180grade Celsius si se pregateste o tava pentru chec .

Untul se topeste si se lasa la racit. Ciocolata si nucile se toaca la cutit. Am ales sa folosesc cutitul deoarece imi place textura. Asa bucatile de nuci si ciocolata se vor simti mai bine.

 

 

Cele sase oua se mixeaza cu zaharul, la fel ca la pandispan. Cand volumul compozitiei a crescut mult si culoarea este una albicioasa se toarna untul topit si racit. Acesta se toarna cate putin mixand in continoare.

Faina se adauga in ploaie. Ea se incorporeaza cu ajutorul unei spatule amestecand usor de jos in sus. La sfarsit adaugam ciocolata si nucile tocate.

 

 

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca. 40-45 de minute. Dupa 40 de minute checul se verifica daca este copt. Asta se face prin inteparea lui cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata atunci inseamna ca este copt. Daca scobitoare are urme de aluat inseamna ca trebuie sa mai stea la cuptor.

Dupa ce-l scoatem din cuptor il lasam la racit .

 

 

Asadar acesta este minunatul chec cu ciocolata si nuci. Gustul si textura m-au incantat peste masura. Atunci cand musti din el simti bucatele de ciocolata topita si nuci. Este atat de potrivit pentru zilele reci sau cand ai nevoie de ceva calorii.

Povestea simpla si gustoasa s-a sfarsit.

 

 

Spor  la prajiturit!

 

 

CategoriesChecuri
  1. Alexandra says:

    Cel mai gretos chec pe care l-am facut… Nu mi-a placut deloc!!! E ingrozitooor!!! Beah!!! Imi pare rau ca mi-am irosit ingredientele pe el!!!

    1. Dana says:

      Draga Alexandra,
      Esti foarte pornita. Cred ca ai niste frustari pe care le reversi aici.
      Faptul ca nu ti-a placut checul poate tine dr gusturi.
      Chiar nu stiu ce putea fi asa ingrozitor :).
      As vrea niste detalii la nemultumirea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *