Cu totii stim pandispanul clasic, cel cu care am facut cunostinta din copilarie. El poate fi copt in tava de chec sau in tava de tort atunci cand ne dorim foi de tort. Este una dintre cele mai simple retete si probabil una de baza in cofetarie.
Pentru azi am pregatit un pandispan in trei culori, o inspiratie de moment ce s-a dovedit a fi apreciata in final. Ma declar multumita de rezultat si mai ales de coloritul acestui desert.
Pentru un pandispan reusit am scris acum cativa ani o postare draguta: Stii sa faci corect un pandispan? Aici sunt trucuri si pasi ce trebuie respectati pentru a nu da gres.
Ingrediente:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 180g faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite matcha
- 1 praf sare
Mod de preparare pandispan in trei culori:
Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregatim o tava cu fund detasabil si diametru de 24 cm. O tapetam cu hartie de copt.
Ouale la temeratura camerei se mixeaza cu zaharul si sarea cca 8-10 minute. Compozitia trebuie sa capete o culoare albicioasa si sa creasca mult in volum. Faina se adauga cate putin si incorporarea se face cu o paleta de silicon, cu miscari largi de jos in sus.
Din aceasta compozitie de pandispan turnam o treime in tava de tort. Compozitia ce ne-a ramas o impartim in doua parti egale in doua boluri. In una adaugam cacao si o incorporam, iar in alta adaugam matcha.
Matcha este o pudra de ceai verde si o gasim de regula in magazine naturiste. Matcha are un gust special si este folosita ca si colorant natural pentru culoarea verde.
Peste pandispanul obisnuit turnam in centru compozitia cu cacao, iar peste compozitia cu cacao turnam compozitia cu matcha.
Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 de minute. Pentru a observa daca pandispanul este copt facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce este copt se scoate usor din tava si se rastoarna astfel incat partea ce a fost deasupra sa vina la baza. Se lasa la racorit apoi acest pandispan in trei culori se pudreaza cu zahar pudra.
Se taie felii cu un cutit bine ascutit.
Mie mi-a placut mult cromatica pandispanului si la fel de mult mi-a placut gustul deoarece identificam trei nuante subtile.
Acest gen de prajitura merge perfect la desert, la cafea sau ceai sau chiar langa un pahar cu lapte.
Spor la prajiturit!