P

Pizza pentru copii cu margine umpluta cu mozzarella

Multi dintre copii spun ca felul lor de mancare preferat este pizza. Nu as recomanda pizza foarte des in meniul copiilor, dar din cand in cand e o bucurie pentru ei.

Tocmai pentru ca le place atat de mult sa o manance, la fel de mult le place sa o si faca, asta mai ales deoarece joaca cu aluatul si faina este o placere.

Daca tot mancam pizza m-am gandit la o varianta de pizza pentru copii cu margine umpluta cu mozzarella. Asta e reteta mea pentru Selgros Romania din categoria retetelor ce-i aduc pe copii in bucatarie.

Ingrediente blat pizza:

  • 500g faina
  • 325 ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare

Ingrediente umplutura pizza:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei capia rosu
  • 250g mozzarella
  • 200g porumb la conserva
  • 250g suc de rosii
  • 250 g cascaval
  • 2 crengute busuioc proaspat

Mod de preparare pizza pentru copii cu margine umpluta cu mozzarella:

Faina si sarea se pun intr-un castron.

Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina. De asemenea apa calduta se toarna si ea peste faina. Se amesteca usor si se framanta un pic. Se adauga uleiul de masline si se mai framanta cateva minute.

Se face o bila din aluat, se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut aproximativ 30 de minute, bineinteles ca la temperatura camerei.
Pieptul de pui se taie in cuburi relativ mici se se prajesc cateva minute intr-o tigaie teflonata doar cu o lingura de ulei. Se amesteca mereu cat sa fie usor rumenite.

Din aluatul pregatit se pot face doua pizza cu diametrul de 28-30 cm. Puteti face una si restul aluatului il puneti la congelator…sau mai bine faceti doua ca oricum se mananca.

Cuptorul se aprinde la 230 grade Celsius.

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde astfel incat sa aiba o forma rotunda. Pe margine, de jur imprejur se rup bucati de mozzarella.

Se intinde sucul de rosii pe aluat in strat subtire apoi se adauga cubuletele de piept de pui, porumbul scurs bine si ardeiul taiat fasii subtiri. Deasupra se presara cascalul ras pe razatoarea mare si mozzarella daca ne-a mai ramas.

Marginile pizzei se indoaie si se lipesc prin apasare.

Pizza pentru copii cu margine umpluta cu mozzarella se da la cuptor pentru cca.15 minute. Cand este usor rumenita se scoate pe un platou de lemn, se feliaza si se serveste cu sau fara sos.

La servire puteti adauga frunzulite proaspete de busuioc. Mie imi plac foarte mult deoareca busuiocul aduce note fresh.

Sper sa va placa la fel de mult cum le place copiilor si nu uitati sa-i lasati sa se joace cu aluat si cu faina, asta e tot farmecul.

Pentru inspiratie poate aruncati o privire si la reteta de mini pizza de blogul meu.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *