P

Pasta de ardei kapia pentru iarna

Piata e plina de legume asa ca mi-am zis ca e timpul pentru o pasta de ardei kapia pentru iarna.
Pasta asta este potrivita pentru foarte multe mancaruri: ciorbe, tocanite, mancaruri cu fasole, dar merge foarte bine chiar si la paste sau pizza. Culoare rosie intensa da un colorit special si in mancaruri. Nu este vorba doar de culoare ci si de gust. Gustul intens si usor dulce o sa va faca sa va indragostiti de pasta ea, ca apoi sa fie nelipsita din camara.

Eu am folosit trei kilograme de ardei kapia si am obtinut sase borcane de 400g cu pasta. Cred ca mergea sa o fierb mai mult, sa fie mai deasa. Asta ramane si la latitudinea voastra. Va alegeti consistenta care va place.

Sa stiti ca merge si varianta cu gogosari in loc de ardei.

Ingrediente:

  • 3 kg ardei kapia

Mod de preparare pasta de ardei kapia pentru iarna:

Ardeii kapia se spala sub jet de apa, se scurg bine si apoi li se scot cotoarele si nervurile. Se taie in bucati astfel incat sa-i putem da mai usor la robot.

Daca nu aveti robot de bucatarie puteti sa-i dati pe masina de carne. Important este sa-i vedem sub forma lichida.

Ardeii kapia macinati la robot se pun intr-o oala de inox cu fund dublu sau o oala de fonta. Oala se aseaza la foc mediu si compozitia se fierbe cca 45-60 de minute.

Aveti grija sa amestecati pasta de ardei kapia, la inceput mai rar, apoi din ce in ce mai des. Ea trebuie sa aiba consistenta unui bulion.

In timpul asta se spala borcanele si se sterilizeaza 10-12 minute la 120 grade Celsius.

Pasta de ardei kapia pentru iarna se toarna in borcanele fierbinti. Acestea se inchid bine si se pun iar in cuptor, la 120 grade Celsius pentru 15 minute. Se inchide cuptorul si se lasa acolo pana se racesc.
Exista si varianta ca borcanele pline si fierbinti sa se acopere cu o patura groasa si sa stea acolo pana se racesc. Eu m-am invatat sa pun la cuptor sucul de rosii, zacusca, adjica, ketchup-ul si astfel am siguranta ca rezista mai bine peste iarna.

Dupa ce s-au racit borcanele acestea se eticheteaza cu denumire si anul producerii. Se aseaza in beci, camara sau in alte locuri racoroase si aerisite.

Sper sa va placa. Nu uitati ca se face foarte repede si fara complicatii.

Va las si o varianta de pasta de ardei picanta, a Cristinei de la Diva in Bucatarie.

Spor la treaba!

 

 

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *