E perioada umplerii borcanelor si un bulion de rosii cu ardei kapia este binevenit. Imi place mult combinatia de rosii cu ardei pentru ca se completeaza foarte bine. Dulceata ardeiului tempereaza aciditatea rosiilor, iar culoarea lor potenteaza culoarea finala.
Aspectul final de un rosu intens si gust asisderea va face bine mancarurilor pe timp de iarna.

bulion de rosii cu ardei

Preparare pas cu pas bulion de rosii cu ardei kapia

Ingrediente:

  • 5kg rosii
  • 3kg ardei kapia
  • 1 -2 linguri sare grunjoasa (optional)

Mod de preparare:
Legumele se spala bine cu apa rece si se scurg bine.

Stiu ca o sa starnesc controverse, dar de cativa ani eu nu mai separ semintele la rosii. Rosiile se taie bucati si se indeparteaza cotoarele si eventualele parti lemnoase sau stricate. Se paseaza pe rand cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu un blender de mana daca e vorba de o cantitate mai mica.

Ardeii kapia se curata de seminte si nervuri si se taie bucati. Si acestia se paseaza la robot.

Legumele pasate se pun intr-o oala mare de inox sau ceaun si compozitia se fierbe la foc moderat. La inceput se amesteca mai rar, apoi din ce in ce mai des. Eu am un linguroi mare de lemn cu care amestec la chestii de genul asta. Cat de des sau consistent facem bulionul ramane la latitudinea noastra.

bulion
bulion de rosii cu ardei

Sarea o adaugam doar daca dorim. Iese foarte bine si fara.

Cat timp bulionul nostru fierbe pregatim borcanele. Borcanele si capacele se spala cu apa si detergent, se scurg si apoi se pun in cuptor la sterilizat, la 130 grade cca. 15 minute.

Cand a ajuns la consistenta dorita, bulionul de rosii si ardei capia se toarna in borcanele fierbinti si se strang bine capacele. Borcanele vor merge iar la cuptor, la 130 grade Celsius timp de 15-20 de minute. Dupa acest timp cuptorul se inchide si borcanele vor ramane acolo pana ce se racesc, adica pana a doua zi.
Totul foarte simplu si rapid.

Pentru inspiratie va las si reteta mea de ketchup de casa .
Spor la gatit!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *