covrigi de casa opariti

Luna asta am tot facut cu copiii la atelierele de gatit covrigi de casa opariti. Pentru ca am postat fotografii, am primit multe mesaje de la fete ce-mi cereau reteta. Din aceste considerente am facut si acasa, doar ca momentul nu e tocmai bun deoarece a disparut drojdia de pe piata.

 Am avut o bucatica de drojdie ce era expirata, covrigii nu au iesit la fel de frumosi ca cei de la ateliere, dar va garantez ca voua o sa va iasa daca aveti drojdie.
Sanatosi sa fim, ca drojdie o sa mai fie.

Preparare pas cu pas covrigi de casa opariti


Ingrediente:

  • 600g faina
  • 400ml apa
  • 15g drojdie proaspata
  • 1lingura zahar
  • 25ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • mac, susan, seminte de dovleac, sare mare
  • 1 lingura bicarbonat

Mod de preparare:
Drojdia se dizolva cu zaharul si putina apa calda.

Faina se amesteca cu drojdia dizolvata, sarea si apa calduta. Se incorporeaza bine apoi se se adauga uleiul cate putin. Aluatul obtinut se framanta putin si apoi se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit pentru cca.30-40 de minute.

Aluatul dospit se imparte in bucati ce vor fi modelate. Dimensiunea covrigilor ramane la latitudinea voastra. Eu am facut si covrigi mari, dar si vreo doi mai mici.

O bucata de aluat se modeleaza pe planseta sub forma unui snur destul de lung. Snurul il asezam sub forma de U si apoi rasucim capetele intre ele de doua. Ulterior lipim capetele prin apasare usoara.

Aprindem cuptorul la 200grade Celsius.

Intr-o cratita punem vreo 2l de apa si bicarbonatul. Cand apa incepe sa fiarba dam focul  mic si oparim pe rand covrigii. Covrigii vor sta in apa oparita cca.40-60 secunde.  Ne folosim de o paleta cu gauri pentru a-i scoate din apa.

covrigi de casa opariti

Covrigii opariti se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pe fiecare covrig se pun seminte de mac, susan, de floarea soarelui sau dovleac si bineinteles sare grunjoasa.

Tava se da la cuptor pentru cca.20-25 de minute, atat cat covrigii sa fie copti si usor rumeniti.

covrigi de casa opariti

E o bucurie sa poti face covrigi de casa opariti. Merg de minune la micul dejun, gustari sau pachetelul de scoala sau serviciu.
Pe blog am si niste covrigi cu rozmarin si vin.

Spor la treaba !

CategoriesPlacinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *