paste cu pesmet si nuci

Zilele astea mancam ce avem prin casa si azi povestim despre paste cu pesmet si nuci.

Este o reteta simpla, aproape ca nu am ce reteta sa scriu, dar ma gandesc ca poate cei ce nu au pregatit niciodata asa ceva vor avea o sursa de inspiratie.

Aceste paste sunt de post si daca nu aveti nuci puteti incerca doar cu pesmet, astea chiar fiind pe modulul economic.

Preparare pas cu pas paste cu pesmet si nuci

Ingrediente 4 persoane:

  • 300g paste
  • 100g pesmet
  • 250g nuci
  • 100g zahar
  • 25ml ulei
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Pentru pastele de desert (budinca de paste cu branza dulce la cuptor, paste cu lapte) se folosesc de obicei din cele mai scurte: melcisori, scoici, bucle, fidea.

De data asta eu am folosit paste bucle, un sortiment fain de la Monte Banato. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, de cele mai multe ori cca 8-10 minute. Nu uitati ca pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa la care adaugati putin sare.

Cat se fierb pastele pregatim compozitia de pesmet si nuci.

Nucile se macina sau se dau la robot. Pentru un gust bun puteti sa le rumeniti putin inainte. Rumenirea se face in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.
Pesmetul se rumeneste usor intr-o tigaie in care s-a pus in prealabil ulei. Este exact procesul de la gomboti (galuste cu prune).

Dupa fierbere pastele se scurg bine de apa intr-o strecuratoare. Cat sunt fierbinti se amesteca cu pesmetul prajit, nucile macinate, zaharul si scortisoara. Se amesteca usor pentru a le pastra intregi.

paste cu pesmet si nuci

Se pun in farfurie si se mananca calde, dar merg si reci daca au mai ramas peste zi. De regula eu le fac la cina, dar merg si ca desert pentru masa de pranz, mai ales daca celelalte feluri nu sunt foarte consistente.

Spor la gatit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *