Prajitura cu frisca si piersici din compot aduce cu siguranta voie buna la masa si un gust dulce acrisor, dar poate aduce si premii tentante.
De ce spun asta? Pentru ca este momentul potrivit sa va povestesc despre concursul “Camara Noastra” de la Lidl Romania.
Daca in perioada 24 februarie-16 martie va faceti cumparaturile la Lidl si aveti un bon de minim 80 de lei si un produs Camara Noastra, atunci puteti castiga un premiu de 5000 de euro sau vouchere in valoare de 500 lei.
Sa trecem la treaba!

Preparare pas cu pas prajitura cu frisca si piersici din compot
Ingrediente blat:
- 3 oua
- 90g zahar
- 70g faina
- 50g faina de migdale (migdale macinate)
- 1 strop sare
Ingrediente crema:
- 400g smantana Camara Noastra + 1 lingurita interior frisca
- 50g zahar
- 1 borcan compot piersici Camara Noastra
- 5g gelatina
Mod de preparare:
Aprindeti cuptorul la 180 grade Celsius si se tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiuni de cca.22/20 cmMixati ouale la temperatura camerei cu zaharul si un praf de sare pana ce compozitia creste mult in volum si capata o culoare albicioasa. Apoi, cu ajutorul unei spatule si cu miscari largi de jos in sus incorporati cate putin faina si migdalele macinate.
Turnati compozitia obtinuta in tava si apoi nivelati.


Coaceti blatul cca.12-15 minute la 180 grade Celsius (la mine cuptor electric, cu ventilatie) sau atat timp cat este necesar pentru un blat copt si foarte usor rumenit.
Blatul copt se lasa la racit pe un gratar sau un fund de lemn.
Pentru crema am ales smantana cremoasa Camara Noastra (25% grasime). Ador gustul de frisca din smantana adevarata, iar aceasta in combinatie cu fructe completeaza perfect gustul unei prajituri reusite.


Mixati smantana cu zaharul apoi adaugati intaritorul de frisca pana ce se ingroasa suficient, adica sta bine pe paletele mixerului.
Puneti blatul inapoi in tava si apoi cu o pensula insiropati-l putin cu zeama de compot. Distiribuiti uniforma frisca, iar deasupra aranjati felii de piersica din compot. Puneti tava la frigider si pregatiti jeleul.


Intr-un vas metalic hidratati gelatina cu 50ml zeama de compot, iar apoi la bain marie (baie de aburi) o dizolvati, fara a o infierbanta. Amestecati gelatina dizolvata cu restul lichidului din compot si lasati acest lichid 10 minute la rece. Apoi turnati-l usor peste prajitura si lasati la frigider minim 2-3 ore.
La servire taiati prajitura in forma dorita.
Spor la prajiturit!