bezele bune

 

Candva bezelele imi dadeau batai de cap. Cuptorul cu gaz imi juca feste la coacerea bezelelor si nu ieseau cum vroiam. Din aceasta cauza am abandonat pentru o vreme aceste minunate dulciuri. Dar , odata cu noul meu cuptor electric le-a venit randul si lor. Sunt foarte incantata de cum au iesit, sunt cele mai reusite  bezele si atat de usor de facut.

     Ingrediente:

–         4 albusuri

–         200 g zahar tos

–         cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare:

Albusurile (la temperatura camerei) si fara urma de galbenus se bat intr-un vas perfect uscat, la inceput la viteza mica , apoi ceva mai mare. Zaharul se pune cate putin si se tot mixeaza. Atentie: nu bateti albusurile mai mult de 10 minute. Compozitia trebuie sa se tina de paletele mixerului sau tel. La sfarsit se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.

Pe o tava in care ati pus hartie de copt cu posul sau lingura puneti gramajoare la dimensiunile dorite.

Reusita bezelelor sta in coacerea lor la un foc domol. Eu le-am pus initial la 150 grade cam 10 min , iar apoi am micsorat temperatura la 120 grade si le-am mai lasat 30 min. Se inchide cuptorul si se lasa in cuptor pana se raceste complet cuptorul.

Au iesit foarte bine , atat ca si consistenta cat si in privinta culorii .

 

   

Cu bezelele mari puteti face niste Pavlove reusite , asa ca aveti si reteta:Pavlova

Spor la prajiturit!

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *