D

Dovlecei umpluti cu orez , ciuperci si alune

dovlecei umpluti

Afara s-a incalzit iar mancarurile grele nu prea isi au locul. Azi  va propun o reteta pe care am ”mesterit-o” din dorinta de a face ceva usor si rapid. Din niste dovlecei fragezi , cateva legume si alune a iesit o masa super.

  Ingrediente:

–         3 dovlecei proaspeti  de dimensiune medie

–         100g orez

–         6-7 ciuperci champignon (sau altfel)

–         100 g alune sarate

–         cateva rosii cherry (sau rosii obisnuite mai mici)

–         1 legatura patrunjel

–         1 ardei iute

–         sare, chili, curry

–         3 linguri de ulei

Mod de preparare:

Dovleceii se taie pe lungime si se oparesc timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scot frumusel din apa , se scurg si se scobesc cu ajutorul unei linguri.

dovlecei

 

Umplutura o pregatim foarte usor. Se amesteca orezul fiert in prealabil, ciupercile calite, alunele, ardeiul iute taiat marunt, patrunjelul de asemenea taiat precum si condimentele dupa gust.

 

DSCN9252

 

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de yena cu un strop de ulei. Dovleceii se umplu cu aceasta compozitie, se aliniaza in tava iar deasupra isi iau locul rosiile cherry taiate in doua. Tava se da la cuptor pentru circa 20 minute.

 

DSCN9257

 

Nimic sofisticat, doar simplu si de efect.

Sa aveti pofta!

 

 

  1. blank
    Carmen says:

    Multumesc pentru reteta! Am schimbat-o un pic dupa gustul meu: am pus mai putine alune (100 g mi s-a parut mult), mai multe rosii (asezate in rand, de-a lungul dovleceilor), nu am adaugat ardei iute (nu prea-mi place picant, am pus doar putin chili pentru aroma, iar curry n-am avut in casa, asa ca l-am inlocuit cu chimionul). Nu sunt foarte multe schimbari, nu-i asa? :D. In fine, ideea e ca a fost de efect, atat la gust, cat si la aspect. Citez comentariul sotului: „astia sunt dovlecei-barcuta, nu?” eu:”???”, el: „iar rosiile astea, asezate asa, sunt palariile unor chinezi care vaslesc, nu?” eu: „??!!” (la asta nu m-as fi gandit nici intr-o suta de ani) :)))). In fine, ideea e ca le-a placut tuturor. Multumesc inca o data!

    1. blank
      Dana says:

      Asta inseamna sa fii creativ in bucatarie. Felicitari, Carmen!
      Reteta asta este de la inceputul blogului si e scrisa cam telegrafic, asa cum ma pricepeam atunci.
      Multumesc ca ai impartasit cu noi interpretarea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *