Tocineii sunt una dintre mancarurile mele preferate. Stiu cu siguranta ca exista multe persoane care nu au mancat tocinei si chiar nu au auzit de acest fel de mancare. Dar mai stiu ca, nu este picior de bucovinean care sa nu fi crescut cu tocinei.
Asadar, tocineii sunt o mancare bucovineana pe baza de cartofi . Cred ca bucovinenii subscriu cand spun ca sunt absolut deliciosi.
Sa trecem la treaba daca vrem sa mancam.
Ingrediente:
– 7-8 cartofi mari
– 2 oua
– 1 lingura rasa sare
– 3-4 linguri de branza sarata (de oi, telemea )
– 1-2 linguri faina
– ulei
Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se spala si se dau pe razatoarea mica. Daca vi se pare ca au lasat multa apa se poate scurge din ea. Apoi adaugam ouale, branza, sarea , faina si amestecam bine compozitia.
Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji. Ei o sa arate ca niste turtite.
Cand sunt gata se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de ulei.
Tocineii se servesc calzi cu smantana.
Incercati aceasta reteta, garantez pentru deliciul ei.
Pofta buna!
incercati si la cuptor fara branza sarata , iar apoi cu smantana si zahar
Da si mama ne facea la cuptor!
Sunt absolut geniali…
Tocineii cu smantana si scrijelele (pacioace) imi aduc aminte cu drag de copilarie.
Si pe mine ma napadesc aceleasi amintiri :).