bors de loboda

In gradina toate verdeturile sunt fragede si parca iti fac cu ochiul, mai ales dupa o perioada plina de fripturi, oua si cozonac.  Borsul cu loboda, la fel si ca cel cu urzici face parte din vitaminizarea de primavara.

Pe langa culoarea frumoasa ce o da borsului,  loboda contine multa vitamina C, vitamina K si este puternic antioxidant.

bors de loboda4

Preparare pas cu pas bors de primavara cu loboda

Ingrediente:

–         6  cartofi

–         ­1  morcov

–         2 legaturi loboda rosie

–         1 legatura ceapa verde

–         1 legatura patrunjel

–         3 fire leustean

–         2 litri apa

–         0,5 litri bors de putina

–         200 ml smantana

–         1 lingura sare

–         3 linguri ulei

Mod de preparare:

Legumele si verdeturile se curata si se spala bine sub jet de apa. Cartofii si morcovul se curata de coaja.

In apa rece punem la fiert cartofii taiati cubulete.
Ceapa se caleste foarte putin in ulei impreuna cu morcovul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare.

Verdeturile se toaca marunt.

bors de loboda1

Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga ceapa calita cu morcovul si loboda   rosie. Dupa ce acestea  au dat cateva clocote se toarna borsul de putina (ce in prealabil a dat un clocot) si apoi smantana.

Se amesteca bine, se potriveste de sare iar la sfarsit , cand  borsul da ultimile clocote se pune patrunjelul verde si leusteanul.

Borsul se acopera si se lasa putin sa se odihneasca inainte de a fi servit.

Acest bors este negresit plin de vitamine si are un efect revigorant. Din cand in cand trebuie sa mancam si cate un bors de primavara cu loboda.

bors de loboda2

Pofta buna!

Reteta mea o gasiti si aici: http://icook.to/ro/2014/05/01/bors-de-loboda/

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *