M

Masina de paine-detalii, intrebari si raspunsuri

Masinile de paine nu prea m-au atras. Asta poate ca pentru ca am crescut in Bucovina unde painea se framanta in covata si se coacea in cuptoare mari sau in rola.

Ritualul painii, mai ales de sarbatori , se desfasura dupa reguli bine scrise si dura aproape o zi. Cernutul fainii, pregatirea ingredientelor, trezitul dis de dimineata, framantatul, punerea focului si pregatirea cuptorului, dospitul,  modelarea, coacerea si…umplerea casei de miros de paine coapta si acoperitul painii cu stergare tesute in casa.

Recunosc ca facut painii in casa s-a cam redus si toate etapele s-au cam “ars” de cand cu viata in viteza. De sarbatori si uneori cand am timp si chef incing cuptorul pentru o paine de casa.

Cu masina de paine e alta poveste. Cand am primit un mail daca vreau sa testez produse electrocasnice marca Panasonic, nu am stiut ce sa aleg. Cum restul produselor imi erau familiare (nu ca marca ci ca utilitate) mi-am zis ca e timpul sa vad ce face masinaria asta pe care multa lume o are in bucatarie. Am primit o  mașină automată de pâine Panasonic SD-ZB2512.

 

 

Dupa prima paine facuta mi-a aparut un zambet larg. Painea era buna, in casa mirosea frumos si stiam exact ce am pus in ea. Au urmat apoi altele: painea cu masline, painea cu nuci si rosii uscate, brioche, cozonac cu stafide si rahat, aluat de pizza.

 

 

Mi-am dat seama ca in vremurile astea in care timpul nu ne ajunge pentru cate lucruri vrem sa facem, o masina de paine nu este un produs electrocasnic pe care sa se aseze praful, ci unul util. Asta nu inseamna sa renuntam la painea facuta traditional ci doar ca avem o optiune pentru perioadele aglomerate.

 

Puncte tari pentru folosirea masinii:

  •  este un model ce ocupa loc pe inaltime, adica asta inseamna ca se integreaza bine in bucatarie (are dimensiuni 25,6 x 38,9 x 38,2 cm);
  • masina de Paine Panasonic este un model performant, are 14 programe, dozator separat de nuci, stafide si drojdie, cronometru digital si o multime de retete.
  • eficienta – in sensul ca poti face numeroase retete (paine, cozonac, pizza);
  • practica in sensul ca pui toate ingredientele, o setezi si …painea e gata (poti face setari incat painea sa fie gata exact cand vrei);
  • crusta painii se poate seta din butoane, la fel si dimensiunea painii;
  • painea are o textura buna iar gustul de asemenea;
  • timpul acordat pregatirii painii este de cca.5-10minute, atat cat cantaresti si setezi masina;
  • nu ai nimic de spalat , ingredientele principale se pun direct in tavita de coacere (iar aceasta ramane perfect curata dupa ce se scoate painea coapta deoarece are un strat antiaderent pe baza de fluoropolimer diamantat);
  • are senzor de temperatura si asta inseamna ca tine cont de temperatura ambientala, timpul de coacere ramanand acelasi;
  • usor de folosit ;

 

Puncte slabe:

  • retetele din cartea de retete nu sunt traduse in limba romana;
  • painea are o singura forma (adica nu te poti juca cu impletituri, baghete etc.);
  • painea are o singura textura (nu te astepta la pufosenii );

Una peste alta, masina asta mi-a starnit interesul si m-a amuzat. Sincer, nu credeam ca am sa fiu prea incantata . Uite ca rezultatul a fost altul. M-am bucurat de ea si faptul ca ai controlul ingredientelor si o paine calda pe masa face mult.

Daca aveti si folositi vreo masina de paine va rog sa va lasati impresiile in comentarii. Ma gandesc ca poate ii ajutam pe cei ce au nevoie de detalii si informatii utile inainte de a o achizitiona.

Sa auzim de bine si de paine buna pe masa!

CategoriesAluaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *