Salata de cartofi mov cu sos de iaurt si mustar a fost garnitura perfecta la friptura de rata cu portocale si gutui.
Pentru ca ne-a placut asa de mult am zis ca ar fi bine sa scriu separat despre ea.
Este doar o salata, adica se face usor si rapid, doar ca are ceva mai special.
Cartofii mov au devenit mai accesibili in ultimul timp, adica s-au ieftinit si asta inseamna ca putem sa-i cumparam mai des. Pe langa faptul ca au o culoare frumoasa au si proprietati ce-i recomanda pentru alimentatia de zi cu zi. Specialistii spun ca acesti cartofi nu ingrasa si contin antioxidanti ce fac treaba buna.
Daca nu aveti cartofi mov puteti sa faceti salata cu cartofi obisnuiti.
Ingrediente 4 persoane:
- 700g cartofi mov
- 100g ceapa rosie in otet
- 1 ardei capia rosu
- 1 lingurita capere
- 2 linguri iaurt gras
- 1 lingurita mustar dulce
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
- putina verdeata
Mod de preparare:
Cartofii mov se pun la fiert cu tot cu coaja, in apa rece. Cand sunt fierti se scurg de apa , se lasa la racit si se curata de coaja.
Intr-un bol mare punem cartofii taiati cuburi sau rondele.
Se adaga ceapa rosie in otet, ardeiul capia taiat rondele subtiri si caperele usor strivite. Daca nu aveti ceapa rosie in otet o puteti pregati ca la chiftelutele marinate sau chiar sa o folositi in stare cruda.
Intr-un bol mic pregatim sosul amestecand iaurtul gras, mustarul, uleiul de masline si putina sare. Nu uitati sa puneti si putin piper negru proaspat macinat.
Toate ingredientele se amesteca si salata de cartofi mov este gata. Pentru un aspect mai dragut puteti lasa deoparte cateva bucati din fiecare ingredient folosit la salata. Acestea vor fi puse deasupra impreuna cu putina verdeata.
Salata de cartofi mov cu sos de iaurt si mustar poate fi o garnitura sau chiar un fel principal daca vreti o cina usoara.
Sa aveti pofta!