Racoarea toamnei a venit cu rulouri cu scortisoara si nuci . Rulourile cu scortisoara sau cinnamon rolls sunt vestite in intreaga lume. De cum da toamna parca se potrivesc de minune pentru mic dejun. Gustul dulce si usor picant al scortisoarei iti da energie si chiar bucurie.
Asadar, incercam putina bucurie de toamna?
Eu am iesit putin din reteta clasica si am adaugat ghimbir macinat si niste nuci. La aceste rulouri se poate adauga si o glazura, dar am considerat ca sunt foarte bune si asa. Daca doriti o varianta de rulouri cu scortisoara si glazura va las reteta fetelor de la Savori Urbane.
Ingrediente aluat:
- 650g faina
- 2 oua
- 300ml lapte
- 100g zahar
- 50ml ulei
- 30g drojdie proaspata
- Sare
Ingrediente umplutura:
- 200g unt
- 100g zahar
- 2 linguri scortisoara
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 75g nuci macinate
Mod de preparare rulouri cu scortisoara si nuci
Prima data pregatim aluatul. Este un aluat nepretentios si se face foarte usor.
Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul. Se amesteca pana ce zaharul se topeste.
Drojdia se dizolva cu cateva linguri de lapte caldut.
Intr-un bol mai mare se cerne faina, se adauga sarea, ouale , drojdia dizolvata si laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta putin, apoi se toarna uleiul cate putin. Nu se framanta mult, ci doar cat sa se incorporeze uleiul.
Aluatul se presara cu faina si se acopera cu un servet curat. Se lasa la crescut cca. 30 de minute.
Pregatirea umpluturii este la fel de simpla. Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, scortisoara si ghimbirul macinat. Se obtine o pasta cremoasa.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius si se unge o tava cu unt.
Aluatul se intinde cu sucitorul sub forma unei foi dreptunghiulare. Cu o spatula se intinde deasupra crema de unt cu scortisoara si apoi se presara nucile macinate. Foaia se ruleaza pana obtinem o rulada. Aceasta se taie cu un cutit ascutit in 12 bucati, cel putin atatea mi-au iesit mie. Grosimea ruloului ar trebui sa fie de de 2-2,5cm.
Rulourile se aseaza in tava si se dau la cuptor pentru cca. 35-40 de minute, la 180 grade Celsius. Eu le-am cam inghesuit un pic in tava. Daca vreti o forma perfecta lasati putin spatiu intre ele.
Dupa coacere lasati-le un pic sa se racoreasca, asta daca va puteti abtine. Mirosul scortisoarei va acapara intreaga bucatarie. Pe scurt, aceste rulouri cu scortisoara si nuci sunt foarte pufoase si delicioase.
Sper ca au fost cu inspiratie si le veti incerca.
Tot cu gust de toamna sunt si rulourile de post cu magiun, o reteta mai veche dar foarte simpla.
Spor la prajiturit!