Avand ca model rulourile cu scortisoara si nuca m-am gandit sa refac aceasta reteta cu zmeura. Asadar avem rulouri cu zmeura si scortisoara, aromate, pufoase si ca bonus am adus si o glazura roz.
Reteta in sine este una destul de clasica. Un aluat dospit peste care va veni umplutura de scortiosoara si apoi zmeura. Zmeura poate fi proaspata sau congelata si chiar sub forma de gem.

Preparare pas cu pas rulouri cu zmeura si scortisoara
Ingrediente aluat 8 bucati-10 bucati:
- 550g faina
- 1 ou
- 250ml lapte
- 75g zahar
- 50unt topt (ulei)
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingurita extract de vanilie
- sare
Ingrediente umplutura:
- 150g unt moale
- 1-2 linguri scortisoara macinata
- 4 linguri zahar
- 2-3 linguri de nuci macinate (optional)
- 100g zmeura (proaspata sau congelata)
Ingrediente glazura:
- 150g zahar pudra
- 1-2 linguri de piure de zmeura
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva cu putin lapte caldut.
Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.
Intr-un bol mai mare se pun: faina, sare, oul, drojdia dizolvata si se toarna laptele caldut si extractul de vanilie. Se amesteca si se framanta usor cat sa se incorporeze toate ingredientele. Untul topit se toarna in doua reprize si aluatul se framanta 5-10 minute.
Bolul se acopera cu o folie alimentara sau un servet si se lasa la loc caldut 30-45 de minute.
Din aluatul crescut, pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara. Aceasta se unge cu untul moale amestecat cu zaharul si scortisoara. Stratul acesta este subtire. Se adauga nuci (doar optional). Mie imi place sa le pun deoarece aduc putina textura.


Deasupra se pune zmeura rupta bucati (sa nu va lasati inselati de poza, ca eu am pus mai multa zmeura, dar nu am reusit sa imortalizez momentul). Aluatul se ruleaza pe lungime si se taie in 8-10 bucati.
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se aseaza rulourile. Se acopera si se mai lasa asa cel putin 10-15 minute. Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.
Rulourile se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit cca 35-40 de minute.

Dupa coacere se lasa la racit si abia apoi se glazureaza. Zaharul pudra se amesteca cu 1-2 linguri de zmeura zdrobita. Se amesteca si se obtine un fel de pasta curgatoare. Aceasta se distribuie cate putin pe fiecare rulou. Intr-o ora aceasta se va intari.

Cam asta e tot. Au iesit bune si ochioase.
Pentru inspiratie va las si o reteta de rulouri cu zmeura, scortisoara si coaja de portocala.
Spor la prajiturit!