T

Tort Colibri-Hummingbird cake

 

S-a intamplat ca toamna asta sa incerc unul dintre torturile renumite al lui Jamie Oliver: tort Colibri – Hummingbird cake. Tortul Colibri se incadreaza in zona de comfort food, adica ceva simplu si gustos. Nu este un tort sofisticat si nu impresioneaza foarte mult ca aspect.

Bananele, ananasul si nucile din blat dau un gust si o textura ce se potriveste perfect cu crema de branza. Unde mai pui ca atunci cand ai banane pe care nu le mai mananca nimeni, inseamna ca sunt perfecte pentru desertul asta.

Reteta originala este aici, eu doar am scazut considerabil cantitatea de zahar.

Ingrediente blat tort Colibri – Hummingbird cake:

  • 250 ml ulei
  • 350 g faina
  • 200g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 banane bine coapte
  • 1 cutie compot ananas (425 g)
  • 2 oua mari (sau trei mici)
  • 50g nuci
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente crema tort Colibri – Hummingbird cake

  • 150 g unt (cu grasime de 80%)
  • 200g branza tip Philadelphia
  • 100g zahar pudra
  • 1-2 lime

Decor:

  • nuci, migdale
  • coaja de lamaie sau lime

Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pregatim o forma de tort cu fund detasabil cu un diametru de 24 cm si tapetata cu hartie de copt.

Bananele se paseaza grosier cu o furculita. Ananasul se scurge de zeama si se toaca  marunt. Eu pentru ananas m-am folosit de robot, dar nu am pasat complet.

Ouale se amesteca impreuna cu uleiul. Acesta se toarna cate putin, cam ca la maioneza, doar ca aici merge si ceva mai mult ulei. Apoi se adauga zaharul brun si se mixeaza pana ce acesta s-a topit partial. Urmeaza faina impreuna cu praful de copt.

La sfarsit se adauga bananele zdobite, ananasul si nucile tocate.

Compozitia blatului se imparte in doua parti egale si se coc doua foi.

Foile se coc la 180 de grade Celsius in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 de minute. Atunci cand sunt coapte se lasa sa se raceasca complet.

Mod de preparare crema :

Crema se pregateste foarte rapid.

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul pudra si crema de branza. Daca nu aveti branza de tip Philadelphia puteti folosi si branza mascarpone.
La sfarsit adaugati coaja de la doua lime si sucul de la una. Nu uitati sa spalati bine fructele inainte de a le da pe razatoare.

Montarea tortului este la fel de simpla: blat, jumatate din crema, blat si iar crema.Tortul se decoreaza cu nuci, migdale si coaja de lamaie sau lime.
Tortul se da la rece si se poate pastra cel putin doua zile fara probleme. Este un tort satios si destul de dens de aceea recomand feliile mici.

O combinatie la fel de faina este si cea de la carote cake, asa ca va las reteta de chec cu morcov, nuci si mascarpone.

Spor la prajiturit!

 

 

 

 

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *