F

Flori de soc murate in miere si otet

Anul trecut am auzit pentru  prima data de flori de soc murate in miere si otet. Se intampla la o emisiune Arena Bucatarilor si mi-a captat foarte repede atentia. Bucatarul vorbea cu atata pasiune despre asta incat m-a facut curioasa (din pacate nu-mi amintesc numele bucatarului si vad ca nu mai gasesc emisiunea).

Flori de soc murate

Am pus si eu trei borcanele, numai bune de scos la ocazii festive si de impresionat.

Daca va intrebati ce faceti cu ele, atunci aflati ca le puteti folosi in special la aperitive, food fingers sau feluri principale. Florile astea vor fi un fel de cireasa de pe tort, ceva de genul roata mica rastoarna carul mare.

Otetul cu miere folosit la murarea lor se va folosi si el ulteriro deoarece are un gust minunat, usor dulceag si cu aroma de soc. Este perfect la salate.

Socul este o planta miraculoasa pe care am descoperit-o in copilarie, dar am cunoscut-o cu adevarat mult mai tarziu si nu in totalitate. Am folosit-o pentru socata, sirop, dulceata(din fructe), dar aud ca exista si un gin bun de soc.

Preparare pas cu pas flori de soc murate in miere si otet

Ingrediente:

  • flori de soc
  • otet de mere
  • miere de albine (poliflora, salcam)

Mod de preparare:

Florile de soc trebuie sa fie proaspete si frumos inflorite. Se vor desprinde de pe tije doar floricelele.

Flori de soc murate

Acestea se aseaza in borcanele astfel incat acestea sa fie pline, dar nu foarte indesate. Folosim borcanase mici deoarece odata deschise ele trebuie sa fie consumate deoarece isi pierd coloritul.

Flori de soc murate in miere si otet
Flori de soc murate

Separat se pregateste partea lichida. Otetul de vin impreuna cu mierea se amesteca pana ce mierea s-a topit si solutia este una omogena. Putem adauga si un strop de sare. Proportia folosita este de 60% miere, 40% otet.

Compozitia se toarna peste florile din borcane. Acestea se inchid ermetic si se pastreaza in camari sau locuri racoroase. Eu mai am un borcanas de flori de soc murate de anul trecut si arata foarte bine.

Flori de soc murate

Daca voi stiti si alte intrebuintari pentru florile/fructele de soc va rog sa le impartasiti.

Spor si inspiratie in bucatarie!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *