Mancarea de pui cu masline si rosii este perfecta pentru iubitorii de masline, dar nu numai.
De obicei maslinele le pun prin salate sau alaturi de branzeturi. De data asta am incercat o varianta noua pentru carnea de pui, care de multe ori este gatita cam la fel.
Maslinele pot fi atat verzi, cat si negre. Eu am folosit masline kalamata pentru ca astea imi plac cel mai mult.
Toata treaba se face intr-o tigaie mare asa ca nu murdarim prea mult in bucatarie.
Preparare pas cu pas pui cu masline si rosii
Ingrediente 4 persoane:
- 4 pulpe mari (sau un pui mic)
- 1 ceapa mare
- 500g rosii
- 200g masline
- 25 ml ulei
- 2-3 crengute cimbru
- 4-5 catei de usturoi
- sare/piper
- 300ml apa (sau stock de legume sau pui)
Mod de preparare:
Legumele se spala sub jet de apa. Rosiile se taie in cuburi, iar ceapa in rondele subtiri.
Carnea de pui se spala si se sterge cu prosoape de hartie. Se dau cu sare si piper. Intr-o cratita mare si mai inalta se prajesc in ulei incins bucatile de carne, cate 2-3 minute pe ambele parti.
Se toarna cca 200ml apa sau stokul (stockul este o supa concentrata), apoi ceapa, rosii taiate cuburi, cateii de usturoi taiati si cimbrul.
Tigaia se acopera cu un capac si se lasa la foc mic cca. 15 minute. Nu uitati sa mai si amestecati si sa intoarceti carnea.
Se pun apoi maslinele si inca 100ml de apa. Se acopera si se lasa inca 10-15 minute, cat sa fie carnea moale.
La sfarsit presaram putina verdeata, fie cimbru proaspat sau patrunjel. Potrivim si gustul cu sare si piper. De obicei nu mai este nevoie sa adaugam sare deoarece maslinele contin suficienta sare.
Mancarea de pui cu masline si rosii poate fi servita in tot felul de combinatii, de la cartofi si orez, la paste, salata sau o paine buna. De asemenea poate fi mancata atat calda cat si rece.
A fost delicios si asta ma face sa-mi aduc aminte si de reteta de mancare de iepure cu ceapa si masline.
Spor la gatit!