F

Faguri cu crema de mascarpone si miere

Mai tineti minte fagurii din copilarie? Acum avem faguri cu crema de mascarpone si miere. De regula fagurii se faceau cu o crema de ciocolata, ba chiar si cu vanilie.

M-am gandit ca o crema de mascarpone si miere este foarte simplu de facut si rezultatul final ar merge de minune la un mic dejun.
Reteta este din vremurile in care multe dintre ingrediente se masurau cu lingura sau cana. Eu va las reteta completa, dar de data asta eu am facut doar jumatate de portie. Daca vreti sa faceti la fel ca mine injumatatiti toate cantitatile ingredientelor.

faguri cu crema de mascarpone

Preparare pas cu pas faguri cu crema de mascarpone si miere

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar (o lingura are cca 30g zahar)
  • 6 linguri ulei (o lingura are cca 10-12ml ulei)
  • 6 linguri lapte (o lingura are cca.20ml lapte)
  • 400g faina
  • 1 lingurita rasa amoniac
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente crema:

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea (se pot amesteca chiar si cu telul). Se adauga uleiul cate putin, timp in care se amesteca. Apoi se incorporeaza laptele si vanilia, iar la final faina in care s-a amestecat amoniacul. Este un aluat foarte simplu si rapid, gata in cateva minute.

Se obtine o compozitie cu o consistenta ca la chec.

Cand eram copii acesti faguri se faceau la o forma ce trebuia tinuta la flacara pe ambele parti. Acum, varianta moderna este folosirea aparatului pentru vafe. Ideal ar fi cel care are striatiile interioare ceva mai mici.

Aparatul meu are striatii adanci, iar vafele au iesit putin mai butucanoase decat cele clasice. Asta nu ne-a impiedicat insa sa le mancam, ba chiar au disparut foarte repede.

Fagurii se coc pana se rumenesc usor. In aparatul meu au incaput cate 4 bucati deodata.

Se coc destul de repede.

Melinis
faguri cu crema de mascarpone

Pentru crema se amesteca mascarponele cu mierea crema cu goji de la Melinis. Aceasta ii va da o culoare usor portocalie si un gust putin dulce si aromat.
Fructele goji se afla pe lista celor mai sanatoase alimente. Ele sunt un puternic antioxidant și o sursa bogată de fibre, aceste valori transformandu-le intr-un aliat de nadejde împotriva virusurilor si a bacteriilor. Melinis cu goji are un gust special si o culoare de care m-am indragostit.
Pe o parte din faguri se pune cate o lingurita de crema si se lipesc doi cate doi.

faguri cu crema de mascarpone

Deoarece au crema de mascarpone fagurii se pastreaza la frigider acoperiti cu o folie alimentara. Se pot servi atat la mic dejun cat si la desert.

Pentru un mic dejun de rasfat si cu gust va recomand si vafele cu dovleac copt.

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *