Rosii la borcan pentru iarna

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

rosii conservate6

Am descoperit cea mai rapida metoda de a conserva rosiile si vreau sa va impartasesc si voua. Reteta ii apartine Brandusei si blogului ei minunat http://www.retetedesuflet.ro/.  Cum am citit reteta ei mi-am dat seama ca asta e ce cautam.

Asa ca, dupa ce am pus pungute de rosii la congelator, am facut suc de rosii si ketchup am trecut la rosii la borcan, ultra rapid si simplu.

Ingrediente pt. 10 borcane de 400g

–         3kg rosii coapte bine

–         20 catei de usturoi

–         10 crengute busuioc

Mod de preparare:

Rosiile se spala si se taie felii.

rosii conservate2

Se curata usturoiul si busuiocul se trece printr-un jet de apa.

rosii conservate1

Aseazam feliile de rosii in borcane, apasand cu o lingura pentru a nu ramane  spatii goale. Deasupra punem cate doi catei de usturoi in fiecare borcan si cate o ramurica de busuioc. Inchidem bine borcanele. Nu adaugam sare, ulei etc.

rosii conservate3

Intr-o oala inalta pe fundul careia punem niste carpe sau ziare, asezam borcanele si punem apa atat cat sa le acopere bine . Apa trebuie sa treaca de capacul borcanului cu cel putin un centimetru.

rosii conservate4

Punem oala la foc si cand incepe sa fiarba dam focul la mic si lasam asa 60 de minute. Lasam borcanele in oala pana se racesc, apoi le stergem bine si le punem in camara racoroasa.

Eu am desfacut unul sa vad cum a iesit. Sunt super incantata de gustul discret ai busuiocului imprimat in rosii. Le-am blenduit un pic cu usturoiul alaturi si am facut un sos rapid.
rosii conservate5Cu siguranta o sa fiti incantati daca puneti aceste rosii la boracn.

Spor la treaba ca iarna e lunga!

Share and Enjoy

Pinterest

37 comenteaza catre Rosii la borcan pentru iarna

  • Neli  spune:

    Super reteta!Rapid si simplu.

  • Brindusa  spune:

    Asa-i ca-s bune? Si eu tot blenduite le folosesc pt sos. Am pus si in ciorba, asa cum erau 😉

  • Alina Vicu  spune:

    Sa-ti mai spun ca salivez ingrozitor?

  • Alice  spune:

    o reteta interesanta…imi place!!!1

  • Alice C  spune:

    zi si mie astea puse asa nu fermenteaza? intreb ca mi-as pune si eu citeva…

  • […] Asta-i toata treaba pentru rosii umplute cu couscous, reteta mea desigur. Imbunatatiri si adaosuri, se pot face dupa gust si preferinte desigur.  Si sper ca mai aveti inca rosii ca sa puteti face reteta asta, ca-i toamna tarzie si s-au gatat de prin gradini, ori lumea le-a pus deja in borcane pentru iarna cum a facut Dana, si tare bine-i arata. Rosii la borcane pentru iarna la Dana, vedeti si voi. […]

  • Asterisc  spune:

    Sau poti aseza borcanele pe o tava si introduce la cuptor ul ce il aprinzi atunci. De cand apar primele bule de fierbere, mai lasi 20 minute apoi le scoti din cuptor sau stingi cuptorul si le lasi pana a doua zi.

    • Dana  spune:

      Multumim de sfaturi si te mai astept pe aici!

  • Cat  spune:

    Buna! Soacra zice ca busuiocul verde „imbaloseaza” alimentele conservate… 🙁

    • Dana  spune:

      Buna,
      nu stiu experienta soacrei tale, dar rosiile astea nu se „imbaloseaza” deloc :).
      Zi frumoasa!

    • Jus Boss  spune:

      Nu-i adevarat ! Eu am pus in borcanele cu rosii , cu putin usturoi si au iesit extraordinar de gustoase. Au si un aspect deosebit mai ales cand tomatele sunt galbene sau portocalii…

  • doru  spune:

    Apropos de varianta cu sterilizarea in cuptor, nu va sfatuiesc sa o aplicati deoarece se arde cauciucul de la garnitura capacului de borcan. Ar fi o varianta sa pui borcanele fara capac in cuptor iar capacele sa le fierbeti separat in apa. Dar daca Asterisc a facut asa si nu au fost probleme sa ne spuna si noua

    • Dana  spune:

      O fi buna si metoda asta, nu zic nu. Capacele metalice nu au nici o garnitura asa ca nu stiu exact despre ce vorbesti 🙂

      • doru  spune:

        capacele sunt metalice dar au aplicat pe interior un cauciuc pt etansare. (nu e garnitura separata) Altfel, fara cauciuc, metal pe sticla nu s-ar etansa

  • Rosii pentru iarna | Retete DU-KAN Mamy Vio  spune:

    […] o reteta care m-a incantat si mi-am zis sa o incerc ca tot aveam niste rosii… Reteta este http://prajituricisialtele.ro/2013/09/16/rosii-la-borcan-pentru-iarna/ O reteta usoara, fara zahar si ulei Ingrediente rosii ( nu le – am cantarit ~ 3kg ) o […]

  • Claudia  spune:

    Ademenitoare si foarte utila aceasta reteta ! Combinatia usturoi – busuioc – rosii este una dintre preferatele mele deoarece da mult gust si insoteste cu succes o multime de gateli si mancaruri.

    • Dana  spune:

      Si eu sunt fan usturoi, iar busuiocul nu-mi lipseste mai ales vara !

  • luminit  spune:

    intreb si eu: in 60min. nu scade toata apa din cratita? se poate completa (cu apa fierbinte, eventual)?

    • Dana  spune:

      Borcanele fierb la foc mic si nu scade apa foarte tare. In caz ca se intampla puteti completa cu apa fierbinte.

  • laura  spune:

    curatati de pielita inainte sau dupa?
    cu rosii cherry cum ati proceda? taiate pe jumate? intregi?
    merci 🙂

    • Dana  spune:

      Laura eu nu curat pielita. In pielita stau multe vitamine :). Cand folosesc la sosuri pun rosiile la blender iar la mancare le las cu pielita.
      Rosiile cherry cred ca merg taiate in jumatate , asta pentru a ajuta la conservarea rapida. Intregi cred ca ar dura mai mult fierberea borcanelor.

  • Ticusan Vali Claudia  spune:

    Buna fetelor, o reteta usoara si rapida,insa eu in loc de busuioc pun frunza telina.Spor la treaba

    • Dana  spune:

      Multumim de pont!

  • Anndrei Sara  spune:

    Eu niciodata nu am sterilizat cucapac !!!
    Nu stiu daca este bine !!!!!

    • Dana  spune:

      Eu sterilizez doar cu capac si e ok!

  • nora  spune:

    Buna! Am si eu o intrebare,peste rosii nu pun apa nu? Multumesc!

    • Dana  spune:

      Buna Nora!
      Nu, nu se pune apa :). Rosiile vor lasa zeama. Important este sa apesi bine rosiile in borcan.

      • nora  spune:

        Multumesc mult!!! Asta fac chiar acum,mai am sa pun usturoiul si busuiocul,( dar am gasit decat uscat)! Nu are nimic nu? Multumesc! 🙂

        • Dana  spune:

          Cred ca merge si uscat, nu are ce sa strice :).
          Spor!

          • nora  spune:

            Multumesc!!! Noroc cu reteta ta,ca alfel nu faceam!! 🙂
            Sa mai pui retete!! 🙂

          • Dana  spune:

            Pai eu pun mereu!

  • Germina Atamer  spune:

    Eu am făcut rețeta ta anul trecut și a fost minunată , am mâncat roșiile din borcan ca și cum ar fi fost culese proaspăt din grădină. ..este extraordinar de buna..bineînțeles ca voi face și anul acesta mult mai multe borcane…..

    • Dana  spune:

      Germina, asta ma bucura mult.
      Te mai astept pe la mine :).

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>