pumpkin bread2

 

Suntem in plina toamna iar dovleacul se gaseste din plin in piete si chiar in supermarketuri. Ce poate fi mai tentant decat portocaliul intens si gustul dulce al dovleacului?

Intamplator am dat peste o reteta de pumkin bread si tare mi-a placut aspectul de dovlecei mici si grasuti. Imediat m-am gandit ca ar fi o bucurie si pentru copiii mei, mai ales ca dovleacul e asa vedeta zilele astea.

Prin urmare sunt foarte multumita de ce a iesit si sper sa va inspire si pe voi.

Ingrediente 6 bucati:

  • 600g faina
  • 250g piure de dovleac copt
  • 20g drojdie
  • 10ml ulei de masline
  • 150ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

pumpkin bread

 

Dovleacul se coace in cuptor , se paseaza si se lasa la racorit.

Drojdia se dizolva cu putina apa caduta si zahar.

Faina cernuta se amesteca cu piureul de dovleac, drojdia , apa calduta si sarea. Cand aluatul este format se adauga uleiul de masline si se framanta cam 5-7 minute.

Aluatul se acopera cu un servet si se lasa la crescut cel putin o ora, cam cat isi dubleaza volumul.

Cat aluatul este la crescut pregatim ata pentru legat. Taiem ata de bucatarie in 6 bucati cu o lungime de 60 cm si le umezim cu ulei.

Aluatul il impartim in 6 bucati egale (cam 160g de fiecare) si il lucram cu putin ulei, adica modelam 6 bile. Acestea se leaga cu ata astfel incat bila de aluat sa aiba aspectul unui dovleac, adica trebuie sa trecem ata de 4 ori.

pumpkin bread1

 

pumpkin bread3

 

Painitele formate se mai lasa la crescut in tava inca 30 de minute.

Pumpkin bread sau painitele cu dovleac se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, apoi 10 minute la 200 de grade Celsius. Cand sunt coapte si frumos rumenite se scot din cuptor, se acopera cu un servet curat si se lasa macar 15 minute sa se odihneasca.

pumpkin bread4

 

Apoi liber …liber la painite cu dovleac cu miros si culoare de toamna, coaja crocanta  si gust delicious.

Spor la prajiturit !

pumpkin bread5

 

CategoriesCopturi Paine
  1. Jorjette says:

    Neaparat o sa le incerc si eu, mai ales ca imi place foarte mult ideea si am un dovleac de vreo 10 kg. Si cum mai tot timpul fac paine de casa, o sa experimentez si aceasta idee.

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *