P

Pesto din verdeturi

pesto de verdeturi2

Verdeturile sunt in plin sezon. Gradinile s-au imbracat frumos in verde si ne incanta ochiul dar si restul simturilor. Fiecare frunza are povestea ei, mirosul si gustul ei.

Uneori putem aduna o mana de verdeturi intr-o singura poveste. Pentru ca bucataria e loc de experimentat eu zic sa incercati si alte variante de folosit verdeturi.

Un pesto ar fi un rezultat minunat si pentru cine nu stie, pesto este un sos de busuioc  de origine italiana, folosit la paste, bruschete, legume la gratar etc.

De data asta am incercat un pesto din verdeturi ce se gasesc in orice gradina din Romania, tocmai pentru a va incuraja sa incercati.

Ingrediente:

  • 1 leagatura mare patrunjel
  • 1 legatura mare marar
  • 1 legatura macris (la mine au fost vlastari)
  • 2 fire usturoi verde
  • 50g arahide crude (nuci)
  • 1/2 jumatate lamaie
  • 50ml ulei de masline
  • sare
  • 2 linguri de apa (optional)

Mod de preparare:

 

pesto de verdeturi

 

Verdeturile se spala si se toaca, la fel si usturoiul.

Arahidele ar fi bine sa stea un pic la hidratat, dar nu-i bai daca le folosim fara hidratare.

Intr-un vas inalt si ingust punem verdeturile,usturiul verde,  arahidele, zeama de lamaie, sarea si uleiul de masline. Folosim un blender de mana si pasam toate ingredientele. Daca pesto-ul nostru are o compozitie prea densa adaugam putina apa.

 

pesto de verdeturi5

 

Odata preparat , acest pesto din verdeturi se poate folosi pentru bruschete, cartofi la cuptor sau niste legume la gratar. Gustul intens si aromat cu note acrisoare aduce un plus asocierii cu alte preparate.

Este recomandat sa-l consumati in ziua prepararii. Cat timp pregatiti alte bunatati tineti pesto-ul de verdeturi in frigider, intr-un vas acoperit.

 

pesto de verdeturi1

 

Pentru cei interesati las si reteta unui pesto clasic de busuioc (numai bun pentru paste) dar si un pesto de leurda.

Asadar nu uitati de verdeturi cand treceti pe la piata.

Sa aveti spor si pofta .

pesto de verdeturi3

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *